kapat
27.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Genc generaller geliyor

Askerlik suresinin kisaltilmasi ve 2020'de profesyonel orduya gecme hedefi ile reform niteliginde kararlara imza atan Genelkurmay Baskanligi, simdi de "terfi ve degerlendirme" sistemini masaya yatirdi.

SABAH'in konu ile ilgili sorularini yanitlayan Genelkurmay Personel Baskani Korgeneral Hasan Igsiz, calismanin bes baslik altinda toplandigini soyledi. "Terfi ve Degerlendirme Sistemi"ni ana projeden ayirdiklarini soyleyen Korgeneral Igsiz, terfi sisteminin hayata gecirilebilmesi icin oncelikle yeniden degerlendirme sisteminin olusturulmasi gerektigini belirtti. Korgeneral Igsiz, "Bunun icin hedefledigimiz sure 1 yil. Degerlendirme sisteminin olusturulup uygulanmasinin ardindan terfi sistemindeki degisikliklere adim atilacak. Yeni terfi sisteminin uygulanmasi icin hedefledigimiz sure 2005 yili" dedi.

LIYAKAT ONE CIKACAK
Yeni sistemde liyakati one cikarmayi planladiklarini ifade eden Korgeneral Igsiz, terfi sistemiyle general kadrosunu genclestirmeyi hedeflediklerini soyledi. Korgeneral Igsiz sozlerini soyle surdurdu "Su anda uygulanan sistemle tegmen rutbesiyle TSK'da gorev alan bir subay ancak 25 yil sonra generallige terfi edebiliyor. Yeni olusturulacak terfi sistemiyle bir tegmen 17 yil sonra generallige adim atabilecek. Yani 38 yasinda general olunabilecek."

Korgeneral Igsiz, yeni sistemle ilgili olarak, internet uzerinden personel goruslerine basvuruldugunu, 5 bini asan TSK personeli calismaya gonullu olarak katilarak, sikayetlerini ve sistemsel duzenleme ihtiyaclarina yonelik onerilerini ilettigini de belirtti.

Isil ABISGIL


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir