kapat
27.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Askerin 'uyum' sitemi

* AB ile ilgili calismalarda daha fazla isbirligi yapalim

* Turkiye'nin ozel kosullari goz ardi edilmemeli

* TMY 8'inci maddenin kaldirilmasi teroru ozendirir

* Ozel TV'de ana dilde yayin boluculuge prim olur

Milli Guvenlik Kurulu'nun AB gundemli ozel toplantisinda dun Turkiye-AB iliskileri masaya yatirildi. Cumhurbaskani Ahmet Necdet Sezer'in baskanliginda 5 saati asan toplantida kurulun asker uyeleri 6'nci Uyum Paketi'ndeki bazi duzenlemelere iliskin kaygilarini dile getirirlerken, hukumete dort konuda elestiri yoneltti.

HUKUMETE DORT ELESTIRI
Toplantinin ilk bolumunde Turkiye-AB iliskilerinin geldigi nokta ve atilan adimlar konusunda genel bir degerlendirme yapildi. AB Genel Sekreteri Murat Sungar, Ulusal Program konusunda 30 dakika suren bir brifing verdi. Brifingin ardindan asker uyeler Turkiye'nin AB uyelik sureci konusunda gorus belirtirlerken, ulkenin ozel kosullarina dikkat cekti.

Askerlerin uyum konusundaki elestirileri 4 noktada toplandi AB ile ilgili calismalarda daha fazla isbirligi yapalim. Turkiye'nin ozel kosullari gozardi edilmemeli. Terorle Mucadele Yasasi'nin 8'inci maddesinin kaldirilmasi teroru ozendirebilir. Ozel TV kanallarinda ana dilde yayin boluculuge prim olur.

BILDIRIYE YANSIYAN KAYGI
MGK'nin asker uyelerinin gorusleri sonuc bildirisinde de soyle yer aldi

"Turkiye'nin tam uyelik muzakerelerine bir an once baslayabilmesi ve AB'nin Genisleme surecinde yer almasi icin yukumluluklerini cumhuriyetimizin niteliklerine uygun bir anlayisla yerine getirme kararliliginda oldugu vurgulanmis ve AB tarafindan katilim muzakerelerinin gecikmeksizin baslatilmasinin onemi ve gerekliligi uzerinde durulmustur."

Asker uyeler, 6'nci paket hazirlanirken hukumet ile gorus alisverisi konusunda kopukluk yasandigina dikkat cekti. Bu nedenle AB Genel Sekreterligi'nin uzerinde calistigi 7'nci Uyum Paketi hazirlanirken kendileri ile daha fazla isbirligi yapilmasini istedi.

'EVE DONUS' TAMAM
Kurulun gundemindeki ikinci onemli madde de kamuoyunda "Eve Donus" olarak bilinen "Kimi Suclularin Topluma Kazandirma Yasasi" oldu. Yapilan degerlendirmeler sonunda son sekli verilen yasa taslaginin kamuoyuna bugun Icisleri Bakani Abdulkadir Aksu tarafindan duyurulmasi bekleniyor.

Toplantida, ozel TV'lerde Kurtce yayin yapilmasinin sakincalari uzerinde duruldu. Ozellikle Dogu ve Guneydogu'da yapilacak yayinlarin etkin denetiminin nasil yapilacagi sorusuna yanit arandi. Konuyla ilgili hassasiyet bildiriye "Ulke guvenligine zararli radyo ve televizyon yayinlarinin yurt duzeyinde etkin bir sekilde izlenmesi ve alinmasi gerekli onlemler gorusulmustur" diye yansidi.

Evren MESCI


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir