kapat
27.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Baba ile cocuklari kavusturan soygun

Fatih'te, bir kuyumcu dukkânini soymak isterken yakalanan Aydin Eris, TV'de haber konusu olunca, 17 yildir gormedigi iki kizi ile ogluna kavustu

Fatih Fevzipasa Caddesi 'ndeki Elit Kuyumculuk'u Turkiye-Brezilya macini firsat bilen Aydin Eris (50) ile Recep Sayilir, duvarini delerek soymak istedi. Eris, o sirada caddeden gecen ve soygunu fark eden vatandaslar tarafindan yakalandi ve polise teslim edildi, bir agacin tepesinde gozculuk yapan, arkadasi Recep Sayilir da polis tarafindan yakalandi.

Asayis Subesi Hirsizlik Buro Amirligi'ne getirilen saniklardan Aydin Eris'in sorgusunda filmleri aratmayacak bir olay oldu. Soygun televizyonlarda haber olunca Eris'in Denizli'de yasayan ve 17 yildir gormedigi buyuk kizi Gulhan (30), haberde gecen Aydin Eris'in babasi olabileceginden suphelendi ve emniyeti telefonla arayip kimlik karsilastirmasi yapilmasini istedi. Polisin yaptigi arastirma sonucunda gercek ortaya cikti.

Gulhan, diger iki kardesiyle birlikte arastirmadik yer birakmadigi babasini bulmustu. Hemen Eskisehir'deki kardesi Tarkan ile Hicran'i aradi ve Istanbul'a gittiler.

Gozaltinda babalariyla gorusturulen kardeslerin, babalarina sarilarak hickiriklarla agladiklari ogrenildi.

SOYGUN ALISKANLIGI
Eris'in gecmisini arastiran polis ise hayretler icerisinde kaldi. 1970'te is icin Almanya'ya gitmis ve bir Turk kiziyla evlenmisti. 1980'li yillarda Almanya'da kacak Turk iscileri bankaya yatiramadiklari paralarini guvendikleri icin ona emanet ediyordu.

Eris bir gun dolandirilip butun paralarini kaybedince hayati degisti. Borclarini odemek icin banka soymaya karar verdi. Ilk olarak 1982'de Hamburg Atalander ile 1983'te soydugu bir baska bankadan toplam 480 bin mark aldi.

Iscilere paralarini odeyen Eris, 1984'te 1 milyon 500 bin marklik bir soygunda yakalandi. 17 yil hapse mahkûm edildi. Ama iki yil sonra cezaevinden kacmayi basardi ve Fransa'ya gitti. Burada Turk konsoloslugunu pasaportunu kaybettigine ikna ederek, Turkiye'ye geldi. Ancak Ataturk Havaalani'nda yakalandi. 1985'te Turkiye'de ve Almanya'daki davalarindan beraat etti. Kendi ifadesiyle ilk soygununu dolandirildigi icin yapan Eris'te bu aliskanlik oldu. Turkiye'de kuyumcu soygunlari yapti ve yakalandi, cesitli suclardan ucer yil cezaevinde kaldi. Bu sirada esiyle bosandi, ailesiyle de tum baglari koptu. Cocuklari onu yillardir ariyordu.

Mehmet AKTARAN - Ozer KILIC


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir