kapat
27.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Keske Mutlu'm kayip kalsaydi

Nail Balikci'nin kizi Mutlu dort yil once kayboldu. Dokuz ay sonra mechul bir ceset bulundu. DNA testinden 3.5 yilda sonuc alindi. O Mutlu'nun cesediydi

Hatay Samandagi Tepebasi Beldesi'nde 21 Haziran 1999 tarihinde esrarengiz bir kayip olayi gerceklesti. 18 yasindaki Mutlu Balikci aniden ortadan yok oldu. Sorusturma acildi, supheliler sorgulandi, sonuc alinamayinca dosya rafa kalkti. Aile umutluydu. Genc kiz elbet bir gun geri donecekti. Ama kapiyi dokuz ay sonra calan jandarma ekipleri oldu. Sorusturmadan haberdar olmuslardi ve askeri bolgede aylar once bulunan bir cesedin Mutlu'ya ait olmasi ihtimali vardi.

Kimsesizler Mezarligi'na gomulen ceset uzerinden cikan iki yuzugu gosterdiler Mutlu'nun babasi Nail Balikci'ya. Genc kiza aitti yuzukler. Olay yeri yakininda bulunan terlikler de onundu. Ama yuregi kabullenmeyince kizinin olumunu, "Belki de o degildir" deyip savciliga basvurdu ve kesin teshis icin cesetten parca alinip DNA testi yapilmasini talep etti.

YILLARCA SONUC BEKLEDI
Ancak uzun sure hic ses seda cikmadi savciliktan. Bekleyis tam uc yil bir ay surdu. Sonunda dayanamadi Istanbul'a, Adli Tip Kurumu'na kendi gitti. Ama boyle bir vakadan haberleri yoktu. Yaptigi bir kac gorusme sonucunda "Parasini kendi oderse" testin daha cabuk yapilacagini anladi. Hemen Samandagi'na donup islemleri yeniden baslatti, test parasini odedi.

14 Mayis 2003 gunu mezar acildi. Cesetten alinan parca polis esliginde Istanbul'a goturuldu. Ve gectigimiz hafta testin sonucu geldi. Kimsesizler mezarligindaki kafasina tek kursun sikilarak oldurulen genc kizin cesedi, yuzde 99.99 Mutlu'ya aitti.

Tepebasi Ilkogretim Okulu ogretmeni Nail Balikci artik kizinin donecegine iliskin tum umutlarini yitirmis. "Keske hâlâ kayip kalsaydi. Ama en azindan katili ya da katilleri bulunmali" diye konusuyor simdi.

O GUN TEYZESINE COK KIZMISTI
Mutlu kaybolmadan uc gun once okuma yazma bilmeyen teyzesi ile bankaya gitmis ve ona bin 500 dolar cekmesi icin yardimci olmustu. Yasli kadin yegenine evdeki kasaya koymasi icin verdigi paranin ortadan yok olmasi uzerine de kiyameti koparmisti. Mutlu teyzesi ile para yuzunden tartismis ve bankaya gidip kendisine ait parayi da cektikten sonra kayiplara karismisti.

Temel EREN - Hatip YAPAR


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir