kapat
27.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Nuomi'nin ressami asiret reisi cikti

Naomi Campbell'e tablosunu hediye eden CHP Mardin Milletvekili Muharrem Dogan, unlu mankeni Mardin'in fahri hemsehrisi ilan etti

Uluslararasi Hazir Giyim Fuari'nin acilisi nedeniyle Istanbul'a gelen dunyaca unlu top model Naomi Campbell'e yaptigi 'Nu' yagliboya tablosunu hediye eden CHP Mardin Milletvekili Muharrem Dogan, "Bugune kadar 70 tane tablo yaptim, ama bunlardan sadece ikisinde insani isledim. Onlardan biri Naomi, digeri ise Deniz Baykal'dir" dedi. Naomi Campbell'e hediye ettigi tabloyu dort sene once 15 gunde yaptigini soyleyen asiret lideri milletvekili Muharrem Dogan, "Naomi'nin fotograflarindan etkilenerek bu tabloyu yaptim. Kendisine internetten ulasmak istedim. Ama bir turlu ulasamadim. Ancak tabloyu hediye ettigim icin cok mutluyum" diye konustu.

TERORUN RESMINI CIZDI
Mardin'in Midyat ilcesinde yasayan "Selimozade" asiretinin lideri olan CHP Milletvekili Dogan, tam bir resim âsigi. Ege Universitesi Mimarlik ve Muhendislik Fakultesi'ni bitiren Dogan "Resme karsi buyuk bir merakim var. Tablolarimda teror olaylarinin yasandigi Guneydogu ile sahilde guneslenenleri islerken, Turkiye'nin iki yuzunu gozler onune serdim" diyor.

Ilk yagliboya resmini PKK'nin 1988 yilinda Mardin'in Pinarcik Koyu'nde gerceklestirdigi katliamin ardindan yaptigini anlatan Dogan soyle konustu

"Bir kadin elinde hem tespih tutuyor hem de agliyordu. Teroristler bebekleri oldurmustu. 75 yasinda oldugunu ve 50 torunu bulundugunu ogrendigim bu kadinin fotografini cektim. Ardindan da bu fotografi resme doktum. Boylelikle de teknik ressamligimin yani sira yagliboya calismalarima baslamis oldum."

ODASINA ASACAK
Unlu model Naomi Campbell'a yagliboya tablosunu Mardin'in dunya genelinde tanitilabilmesi icin verdigini ifade eden CHP Milletvekili Dogan, "Resmini kendisine verdigimde cok sevindi. Beni operek tesekkur etti" dedi. Dogan, Naomi'nin "Resmim benden daha guzel olmus. Onu odama asacagim, basucumdan eksik etmeyecegi" dedigini de sozlerine ekledi.

Mardin'in fahri hemsehrisi oldu
Neomi Campbell'a Mardin'in fahri hemsehriligini teklif ettiginde unlu top modelin bunu sevinerek kabul ettigini soyleyen Muharrem Dogan, "Bana bugune kadar hic boyle bir tanitim isine girmedigini ve fahri hemsehri olarak secilmedigini soyledi. Bu nedenle Mardin'in tanitimi icin elinden gelen her seyi yapacagini belirtti. Ben de kendisini Mardin'e davet ettim. Mardin'de yapacagimiz bir kiz yurdu ile bir ilkogretim okuluna kendisinin ismini vermek istedigimizi soyledim. O da buna cok sevinecegini, hatta okulu kendisinin yaptirmak istedigini iletti" diye konustu. Unlu mankenin Mardin'e gelmeye soz verdigini de sozlerine ekleyen Dogan, "3 aya kadar gelecek. Aramizda guzel bir dostluk olustu. Telefonunu ve internet adresini verdi. Her zaman arayabilecegimizi soyledi. Dunyanin tanidigi bir insanin bu samimiyeti bizi gercekten sevindirdi" dedi.

Atilla KORKMAZ - Pervin METIN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir