kapat
27.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Ikiz birinciler

Hale ve Hande dunyaya birlikte geldi, ayni kiyafetleri giydi, ayni liseye gitti, universitenin ayni bolumunu kazandi. Sonra biri bolum degistirdi. Ikisi de universiteyi birincilikle bitirdi

Hale ve Hande Ocak, tek yumurta ikizi olarak dunyaya gelen iki kizkardes. Dogum 23 gun erken oldugu icin ikisi de 1 kilo 750 gram agirlikla dunyaya gelmis. Doktorlar yasayacaklarina hic ihtimal vermese de yasama tutunan ikizler, hayatla girdikleri bu ilk mucadeleden galip ayrilmislar. Sonrasi zaten hep birinciliklerle dolu...

Hande ile Hale, once yasamayi sonra da birlikte paylasmayi ogrendi. Okullarini hep takdir ve tesekkurname ile gecen ikizler, ilkogretimdeki basarilariyla super liseye girdi. Super liseyi dordunculukle bitiren Hande ve Hale, universite sinavina da birlikte hazirlandi.

AYNI SINIFTA DERS
Universite sinavinda Hande'nin puani Hale'den iki puan fazlaydi. Ancak bu puan farki onlari yine ayirmadi. Ikisi de Yildiz Teknik Universitesi Fen Fakultesi Kimya Bolumu'nu kazadilar. Okula kayit yaptiran ikiz kardesler, yapilan bolum belirleme sinavinda bile ayni puani alip ayni sinifta ders gordu. Ancak Hande, birinci sinifin sonunda bolum degistirerek Kimya Muhendisligi'ni secti. Boylece ikizler birbirlerinden ilk kez ayrilmis oldu. Ancak 3 yillik okul icindeki fakulte ayriligi, ikiz kardesleri universite bitiminde tekrar biraraya gelmelerini engellemedi.

KURDELE ILE AYRIM
Her iki kardes de bolumlerini birincilikle bitirince odul kursusunde birlestiler bu kez de. Okullarini basariyla bitiren ikizlerin simdiki hedefleri ise once yuksek lisans, sonra da bursla yurt disinda master yapmak.

Hande ile Hale'nin basindan gecen komik 'ikizleri karistirma' hikayeleri de var. Anneleri, okulda ogretmenleri onlari karistirmasin diye birine kirmizi digerine beyaz kurdele takiyormus. Bir gun unutup ikisine de kirmizi kurdele takmis. Ogretmenleri de karistirip isimlerini tekrar sormaya baslamis. Universiteye hazirlanirken matematik ve geometri derslerine ayni ogretmen giriyormus. Hande'nin bulundugu sinifta geometri dersi veren ogretmen bir sonraki derste Hale'nin bulundugu matematik sinifina gelir ve ikiz kardes olduklarini bilmedikleri cin "beni bu kadar cok mu seviyorsun" der.

Biri heyecanlaninca digeri bayiliyor
Ikizler, belki de her tek yumurta ikizinin basina gelen olaylari yasamislar. Bazen gulerek bazen de kizarak hatirladiklari bu olaylardan birini Hale Ocak soyle anlatiyor "Ilkokulda okumayi ogrendigimize dair bir sozlude, tahtaya kalktim. Cok heycanlandim. O sirada benim heyecanima ortak olan Hande oturdugu yerde bayginlik gecirmis."

LAKAPLARI FOTOKOPI
Okul hayatlari boyunca tek yumurta ikizi olmalarinin cesitili sikintilarini da yasadiklarini dile getiriyor Hale "Ortaokulda okurken sinav olurduk. Hocalar bizi hep ayri yerlere oturturlardi ama biz sinavlarda hep ayni seyleri yazardik. Bunu goren hocalarimiz bize kopyaci muamelesi yapardi. Hatta Hande hayatinda ilk ve tek zayifini matematik dersinden kopya cektigi gerekcesiyle almisti. Cunku ayni seyleri yapmistik. Ama hoca bizim kopya cektigimizi dusunuyordu. Biz bu durumu ona anlatamadik. Okul yasantimiz boyunca hep ortalamalarimiz ayni oldu. Biz birbirimizi ayni zamanda tamamliyoruz. Ornegin bir arkadasimizin birimize yaklasimina ikimiz ayni taniyi koyabiliyoruz o zaman sagmal adim atma olanagimiz oluyor" dedi.

BIRINCILIGIN ODULU AKDENIZ'DE TATIL
Hande ile Hale'nin basarili olmalarinin arkasindaki guc suphesiz anneleri Serpil Ocak. Basarili cocuklar yetistirdigi icin mutlu olan Serpil Ocak, kizlarini odul olarak Akdeniz sahillerine tatile goturecegini soyledi. 48 yasindaki Serpil Ocak, kizlarina hamile oldugu zaman cesitli ilaclar kullandigini bu nedenle doktorlarin cocugun sakat olacagini dile getirdiklerini ifade ederek "Bana 'cocugunuzu aldirin sakat olur' dediler ama ben dinlemedim. Dogum yapana kadar kimse ikiz dogacagini ogrenemedi ben de tahmin etmedim. Hatta hastaneye giderken bir elbise goturduk. Ikiz olunca cocuklarin birine giydirecek elbiseyi sonradan bulduk. Ama iyi ki aldirmamisim diye simdi sukrediyorum" dedi. Hande ile Hale annelerinin kendilerine cok buyuk destek verdigini dile getiriyorlar.

Ercan SARIKAYA


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir