kapat
27.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

'Kitle imha silahi delillerini bulduk'

Amerikan yonetimi, aylardir beklenen aciklamayi onceki gece yapti... Irak Savasi'na gerekce olarak gosterdikleri kitle imha silahlariyla ilgili ilk "delilleri" bulduklarini acikladi.

Silahlarin kendilerini bulamasalar da yillar once Irak'tan kacan eski silah programi muduru Mehdi Obeydi belgelerini sundu. Obeydi, Korfez Savasi cikinca Saddam'in butun program belgelerini evinin bahcesine gommesini emrettigini soyledi.

Yapilan arastirmalarda belgelerin tamami bulunamadi. Ancak Amerikali yetkililer onemli delil kabul edilebilecek bolumlerinin ele gecirildigini, ayrica nukleer bomba yapiminda kullanilan uranyumu zenginlestirmede kullanilan "araclarin" da bulundugu aciklandi.

CIA AJANLARI INCELIYOR
CNN televizyonunun flas haber olarak duyurdugu gelismede ABD'li askerler, baskent Bagdat'ta Obeydi'nin evinin bahcesinde yaptigi aramalarda uranyumu zenginlestirme isleminde kullanilan tup ve santrifujler ele gecirdi. Simdiye kadar bulunan araclarin etkili bir bomba yapimi icin yeterli olmadigi, ancak Saddam'in bu yondeki calismalarinin kaniti oldugu belirtildi. Belge ve araclari incelemeye alan Merkezi Haberalma Teskilati (CIA) yetkilileri, bunun Irak'ta kitle imha silahi olduguna dair kanit olmadigini ancak "dunyanin dikkat etmedigi bir anda" Saddam yonetiminin nukleer ya da biyolojik bombalari yapmak icin calistiklarinin gostergesi oldugunu soyledi.

AB ile "Sartli" baristi
Irak Savasi'yla gerilen Avrupa Birligi-Amerika iliskilerinin onarilmasi icin duzenlenen zirvede "sartli baris" saglandi. ABD Baskani George W. Bush, AB Komisyonu Baskani Romano Prodi ve donem baskani Yunanistan Basbakani Kostas Simitis'i Beyaz Saray'da kabul etti. Bush, Iran ve Filistinli teror orgutlerine baski yapilmasi, kendi ulkesinde uretilen genetik gidalarin Avrupa pazarinda satilmasi taleplerinde bulundu. Prodi'nin sozleriyse taraflar arasindaki gerilimin bitmedigini gosterir gibiydi Bazilari Avrupa'nin yasli oldugunu soyledi. Ancak sunu bilmek gerekir ki ilerlemis yas, kisilere guc ve dunyanin gerceklerini daha iyi kavrama yetisi saglar...


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir