kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


MERT AYDIN


Favori de ne?

Wimbledon deyince aklıma hep Edberg, Becker ve Sampras geliyor. Sanırım tenisin en güzelinin oynandığı çim kortlarda onlar gibi hoş sada verenleri daha uzun süre bekleyeceğiz. Savunma ağırlıklı tenis oynayan nam-ı diğer toprakçılar, burunlarını Wimbledon'a çok sokarlarsa halimiz iyice duman olacak.

Safin de olmayınca...
Bu yılki Wimbledon'da Lleyton Hewitt, unvanını korumaya çalışacak. Fransa Açık'ta yaşadığı büyük hayalkırıklığını unutmak istiyor Hewitt. İngiltere'de onun yolunu kesebilecek isimlerden biri Rus Marat Safin'di. Ama koca Rus, Fransa'ya gelmemesine neden olan sakatlığı sürünce çekildi. Tıpkı Alman Tommy Haas ve Wimbledon denince artık akla gelen ilk isimlerden biri olan Goran Ivaniseviç gibi. Costa ve Corretja gibi toprakçıların çekilmelerinin turnuva etki edeceğini düşünmüyorum. Bu arada Corretja'nın bir bebeğinin olduğunu da hatırlatalım.

Bu yıl Wimbledon'da şampiyonluğun önemli adaylarından biri ABD'li Andy Roddick olacak. Roddick, bir türlü cebine koyamadığı Grand Slam şampiyonluğunu bu kez alabilir. Ama tabi tarihin derinliklerinden gelen ve hala kolay pes etmeyen Andre Agassi, gençlere imkan tanırsa.

2 haftalık heyecan
İngilizler'in kendi evlerinde bir şampiyonluk kazanmaları kolay değil. Tim Henman, Ivaniseviç'e 2 günlük bir maçtan sonra yenildiği 2001 yarı finalinden bu yana iyi bir grafik çizmedi. Eski gücünde değil. Kanada asıllı Greg Rusedski ise ne zaman ne yapacağı belli olmayan isimlerden. Bir bakarsınız ilk turlarda elenmiş bir bakarsınız çeyrek hatta yarı final oynuyor.

Erkekler her zaman sürprize açık. Geçen yıl finale yükselen Arjantinli David Nalbandian, aynı başarıyı gösterebilir. Ya da burada hiç aklımıza gelmeyen bir adam çıkabilir. Kısacası bayanlardaki durumdan burada bahsetmemiz mümkün değil.

Kremalı çileğiyle ünlü Wimbledon kortlarında 2 hafta süresince müthiş bir mücadele izleyeceğiz. Bakalım ne kadar yağmur yağacak ve bu oynanan maçları ne kadar etkileyecek? Hep beraber göreceğiz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır