kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


ÖMER ÜRÜNDÜL


Aşı tuttu

Milli Takımımız, dün gece Paris'te Kamerun'la çok yüksek tempolu ve zorlu bir maç oynadı. Konfederasyon Kupası'nda başarılı olup kendisinden bahsettirmek isteyen rakibimiz en güçlü kadrosuyla saha yer almıştı. İlk dakikadan itibaren hırslı ve disiplinliydiler. Ayrıca Brezilya galibiyetinin de yüksek moraline sahiptiler.

Oyuna kontrollü, yüksek olumlu pas yüzdesi ile başladık. Kamerun, karşılaşmanın ilk 10 dakikasında sahayı bize bıraktı. Ardından etkili hücum girişimlerine başladılar. Tempoyu oldukça arttırdılar. Orta saha-defans bütünleşmesinde özen gösteren takım savunmamız iyi yerleşti. Ancak kalemize gelen kavisli yüksek ortaların, duran topların, uzun taç atışlarının hepsi tehlike yarattı. Çünkü uzun boylu savunma oyuncularımızdan Servet ile Deniz yan ortalarda yeterli değillerdi. Milli Takımımız, ilk yarıda fırsat buldukça gol aradık. Tuncay çok net bir pozisyondan yararlanamadı.

Savunmayı aşamadık
İkinci yarıya çok iyi başladık. Hem yüksek tempolu hem de çabuk etkili ataklar yaptık. Ve oyunun kontrolü sürekli bizim elimizdeydi. Ama beklediğimiz golü bir türlü bulamadık. Çünkü Kamerun'un takım savunması çok güçlü ve disiplinliydi. Ayrıca 1 puan kendilerine yettiğinden bizim iyi oyunumuz karşısında savunma tedbirlerini arttırdılar.

Ancak son dakikada yediğimiz şanssız bir penaltı golüyle sahadan hak etmediğimiz bir yenilgi ile ayrıldık. Futbolun içinde bunlar her zaman vardır.

Gençleştirilmiş takımımızda aşı tuttu. 4'lü defans anlayışında sistem arızaya uğramadı. Selçuk ön liberoda ABD maçında olduğu gibi yine çok başarılıydı. Ön liberonun defansif özelliklerini tam anlamıyla yerine getirdi.

Yararlı bir turnuva
İlk defa böyle bir atmosfere çıkan İbrahim Toraman iyiydi. Servet cepheden gelen yüksek toplarda başarılıydı. Deniz ikinci yarıda oyuna ısındı. Tuncay müthiş bir dinamizm sergiledi. Ama teknik yetersizlikleri özellikle gol bölgelerinde daha iyisini yapmasına imkan vermedi. Tecrübeli Ergün ise çok çok iyi oynadı.

Bu turnuvanın bize çok yararlı olduğu kesin. Yarı final şansımız Brezilya maçına kaldı. Paraguaylı hakem genelde iyi yönetti. Tartışılacak kararı doğal olarak penaltı pozisyonuydu. O da yoruma açıktı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır