kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


AHMET HAKAN


"Çıplak başlı uyarıcı!"

Ne olacaksa olsun, kimseden korkmadan, çekinmeden açıkça itiraf ediyorum Ben iflah olmaz bir Yaşar Nuri Öztürk hayranıyımdır.

Aman yanlış anlaşılmasın Ne kendini dine vermeye karar verdikten sonra yaşam tarzına uygun bir din yorumuna ancak Yaşar Nuri Hoca sayesinde kavuşmuş orta sınıftan kadın halet-i ruhiyesiyle hareket ediyorum, ne de hocamızda var olan zaaflardan habersizim...

Benim hayranlığımın nedeni farklı... Ben onda var olan yaşama sevinci ve özgüvene hastayım.

Bir örnek verelim Artniyetli, karşıt düşünceli bazı odaklar, Hoca'nın etkinlik alanını daraltmak ve onu küçümsemek için bir karalama sıfatı bulmuşlar. Hoca'ya "Çıplak başlı uyarıcı" diyorlarmış...

Hoca'da beni hayran bırakan enerjiye sahip olmadığım için, böyle bir olay başıma gelse, karalama kampanyasının bu en önemli sloganını saklayıp gizlerim. Sinirlenirim ama duymamazlıktan gelirim. "Aman başka düşmanlar da bunu duyarlar, iş dallanıp budaklanır, herkesin diline düşer" diye endişe ederim...

Ama Hoca böyle mi yapıyor? Tabii ki hayır! Kendine güveni tam olduğu için köşe yazısında tutuyor, "Emevi, Bahai, şucu bucu kalıntıları"nın kendisi hakkında "Çıplak başlı uyarıcı" dediklerini yazabiliyor.

Siz olsanız hayran olmaz da ne yaparsınız...

Sadece bu mu? DeÄŸil tabii...

CHP Lideri Deniz Baykal, partisinin grup toplantılarından birinde söze "Hazreti Peygamber" diye başlıyor, bunun üzerine laikliği din düşmanlığı olarak algılayan çevreler bu işe bozuluyorlar ve şöyle diyorlar "Atatürk mezarında nasıl uyusun?".

Yaşar Nuri Öztürk, işte bu olayı anlattıktan sonra, "Atatürk mezarında nasıl uyusun?" diye soranlara o keskin üslubuyla öyle bir saldırıyor ki, adamların kendilerini 'türbelere çaput bağlayan kadınlar" gibi hissetmemeleri için hiçbir neden kalmıyor...

Neler mi diyor? Bulduğu yakıştırmalar en az "çıplak başlı uyarıcı" kadar yaratıcı ve etkileyici... Şöyle diyor "Bunlar imansızlık uyuzuna yakalanmışlar! Anlaşılan o ki bu uyuza tutulanlar kaşına kaşına kendilerini telef edinceye kadar bu ülkenin rahat yüzü görmesi mümkün olmayacak.... Bunlar morarmış materyalistler!"

****

Bu zamana kadar dindar çevrelerden Hoca'yı eleştirenler şunları söylerdi "Bu Hoca türbelere çaput bağlayan gariban Anadolu kadınlarının ve sistem tarafından zaten köşeye sıkıştırılmış, doğru-yanlış dinini yaşamak isteyenlerin karşısında kükrüyor! Diğer kesimlere karşı ise alabildiğine hoşgörülü...".

Hoca'nın bu eleştirilere hak verdiren üslubunu ve tutumunu görmeme rağmen, ben hiçbir zaman böylesi eleştiriler içinde olmadım. Çünkü Hoca'daki özgüvenin ve yaşama sevincinin farkındaydım. Bu cevherin, başka kesimlerdeki tuhaf boşluğu bir gün göreceğinden emindim.

Müjde! O gün geldi ve dediğim çıktı...


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır