kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Ne Mettomo'ymuÅŸ!

Kamerun'un en iyisi Mettomo 66'da Tuncay'ın, +93'te de Gökdeniz'in vuruşunu çizgiden çıkardı. 90'da Servet'in hatasında Geremi'nin penaltısına teslim olduk

Stade de France'ın tribünleri, Paris'teki Türk mahallelerinin miting alanı gibiydi. Uzay üssünü andıran futbol mabedinin her yerinden ay-yıldızlı bayraklar fışkırıyordu. Milli Takım, adeta Türkiye'deki gibi maç oynayacaktı.

ABD'nin fizik gücünü, teknik becerimizle pasifize edip sonuca gitmiştik. Kamerun, teknik, çabuk ve atletik bir takımdı. Kaptırılacak her top, kalemizde tehlike demekti. Şenol Güneş, ABD'yi yenen kadrodan 7 kişiyi kulübeye çekti. Bruce Arena'nın "En beğendiğim oyuncular" dediği Alpay-Bülent ikilisinin yerine tecrübesiz Servet ve Deniz savunmanın göbeğindeydi.

Rüştü'nün kaptanlığındaki Milli Takım, 4-1-3-2 takılacak, Selçuk ön liberoda oynayacak, Yıldıray, Volkan Ergün, orta alanı kontrol edecekti. Tuncay ve Okan yine gol ayaklarımızdı. Yüksek tempoda oynamayacağımız ilk dakikadan belli oldu. Topa daha çok sahip olacak, geriye, yana sinir bozucu paslar yapacaktık.

Rüştü ilk yarı devleşti
9. dakikada Okan'la kaçırdığımız gole kadar savunmadaki dağınıklık yüzünden 2 büyük tehlike atlattık. Kamerun, kanatlardan Idrısson ve Geremi'yi kaçırıyor, Eto'o'yla göbekten savunmamızı yarmaya çalışıyordu. 12. dakikada Eto'o'nun dışarı giden kafa vuruşunda yüreklerimiz duracaktı. Kamerun'un yan ortaları ve kornerleri savunmamızı, epey hırpalıyordu. Orta alanda topun patronu olamadığımızdan oyunu da şekillendiremiyorduk. Millilerin en iyisi Ergün'ün 21. dakikada gol pası olarak indirdiği topu, Tuncay dışarıya şutladı.Volkan, top kaptırıyor, Yıldıray'ın ayakları değil çenesi çalışıyordu. Rüştü'nün devleştiği ilk yarıyı golsüz tamamladık.

İkinci yarıya Perrier'in ikramı golü kaçırarak başladık. Dakika 47'ydi; Tuncay, bomboş yakaladığı topu, kaleci Kameni'ye nişanladı. Şans, kapıyı çalmaya devam ediyordu, Okan ve Tuncay boş kaleye düzgün şut atamadı.

Kamerun'un orta sahası düşünce, oyunun direksiyonu elimize geçti. Akıllı paslarla hücuma çıkıyor, Kamerun kalesinde gol için cirit atıyorduk. Volkan'ın yerine Gökdeniz'in girmesiyle orta alandaki pas bozukluğunu tamir ettik. 66'da Tuncay'ın kaleye giden topunu Mettomo son anda çizgiden çıkardı. Çabuk basıyor, ayağa isabetli pas kullanıyorduk. 73'te önce Rüştü, Eto'o'nun, ardından İbrahim Toraman, Job'un vuruşlarını son anda önledi. 84'te Necati ile golün kıyısından geçtik. "Maç bitti" derken 90 artı 1'de Servet'in Job'a yaptığı penaltıyla bir çuval inciri berbat ettik. Topun başına tanıdık Geremi geldi ve köşeye vurdu 0-1.

Şimdi, Brezilya ile hem Dünya Kupası'ndan kalma hesabı kapatmak hem de gruptan çıkabilmek için final oynayacağız.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır