kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


'AKP muhafazakâr demokratik bir parti'

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül "Uzlaşı" konusunda Türkiye'nin deneyimini anlatacağı Dünya Ekonomik Forumu Toplantısı'nda dün bir konuşma yaptı.

Ancak oturumu yöneten Dünya Ekonomik Formu kıdemli yönetim direktörü Jose Mevug Figueres'in "Siz laik geleneği olan bir ülkede birçok kesimin İslami platform olarak nitelendirdiği bir parti olarak iktidara geldiniz. Türkiye aynı zamanda Ege ve Avrupa perspektifi olan bir ülke. Türkiye Ortadoğu'ya uzlaşı getirme konusunda taahhütlerde bulunuyor" sözleri üzerine konuşmasının gidişatını değiştirdi.

Sözlerine "İlk önce bir düzeltme yapmak istiyorum. AK Parti, Türkiye nüfusunun yüzde doksan dokuzu Müslüman olsa da kendisini İslami olarak nitelendirmedi. Partiyi kurarken ilettiğimiz gibi AKP muhafazakar demokratik bir partidir" sözleriyle başladı. Gül Türkiye'de İslami pratikleri yerine getiren vatandaşlar olduğu gibi getirmeyen vatandaşların da olduğuna işaret ederek "Bizim için bütün insanlar aynı. Müslüman olabilirler, laik olabilirler hatta tanrı tanımaz olabilirler. Bizim için fark etmez" diye konuştu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır