kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Suçsuz yere yattığı ayların hesabını devletten istiyor

Kahramanmaraş'ta 3 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis istemiyle yargılanan ve 9 ay suçsuz yere hapis yatan 56 yaşındaki Hasan Dağılan, boşu boşuna hapiste geçirdiği günlerin parasını devletten almaya hazırlanıyor.

Cinayet delili olan gömlekteki kanın oğluna ait çıkmasıyla hapisten kurtulan Dağılan, maddi ve manevi olarak büyük bir yara aldığını belirterek, "Boşa hapis yattığım günlerin parasını devletten alacağım. Hem maddi, hem de manevi olarak yıkıldım" dedi.

Kahramanmaraşlı Hasan Dağılan'ın 9 ay suçsuz yere hapis yatmasına neden olan olay, 23 Ağustos 2002'de Pazarcık ilçesine bağlı Harmancık köyünde meydana geldi. Koyun otlatmak için çıkan Mustafa (16), ağabeyi Hasan Yantek (25) ve halalarının oğlu Tahir Kısakol (18), Çumruklu mevkiindeki kendilerine ait fıstık bahçesinde, av tüfeğiyle başlarından vurularak öldürülmüş halde bulundu. Olaydan sonra, cinayet mahalinde görüldüğü iddia edilen 56 yaşındaki Hasan Dağılan gözaltına alındı. Dağılan'ın evinde yapılan aramada ise kanlı bir gömlek bulundu. Bunun üzerine Dağılan, cinayeti işlediği gerekçesiyle tutuklandı. 9 ay sonra ise gömlekteki kanın kurbanlara değil Dağılan'ın oğluna ait olduğu ortaya çıktı.

Sırrıberk ARSLAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır