kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


TCK tarihinin en ağır cezasını verdi

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sezai Akbulut, küçük bir çocuğun ırzına geçen İsmail Şerbetçi'yi 36 yıl hapse mahkûm etti

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sezai Akbulut, Türkiye tarihinde tecavüze en yüksek cezayı vererek bir rekor kırdı. Akbulut'un, sokaklarda mendil satan 9 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden İsmail Şerbetçi'ye verdiği 36 yıllık hapis cezası benzer tecavüz olaylarının sanıklarında şok etkisi yarattı.

Türk Ceza Yasası'nın uygulama tarihinde bir ilk olan kararı veren mahkeme heyeti, son duruşmaya tutuklu olduğu İstanbul'dan getirilmeyen İsmail Şerbetçi'yi "Küçük yaştaki kız çocuğunu kaçırmak", "Alıkoymak", "Irza geçmek" suçlarından üst limitten cezalandırdı. Şerbetçi için verilen ceza, tecavüzün birden fazla olması, suçun şekli, mağdurun hastanelik olması ve yaşının küçüklüğü göz önüne alınarak yüzde 50 oranlarda artırıldı ve ortaya 36 yıllık ceza çıktı.

2 YIL ZORAKÄ° Ä°NDÄ°RÄ°M
Mahkeme heyeti, bu cezalarda hiçbir indirim yapmazken, verilen hapis cezalarının toplamı 38 yılı buldu. Heyet, TCK'nın 77. Maddesi'ne göre ağır hapis öngören cezaların 36 yılı aşamayacağı hükmüne uygun olarak bu cezanın 2 yılını indirdi ve verilen cezayı 36 yıl olarak karara bağladı. Oysa şimdiye kadar tecavüz olaylarında verilen cezalar 5 ile 15 yıl arasında değişiyordu. İnfaz yasasına göre Şerbetçi en az 18 yıl hapiste kalacak.

İğrenç olay, iki yıl önce Bursa'da meydana gelmişti. İsmail Şerbetçi, Yalova'da yolda karşılaştığı mendil satan küçük kızı, "Ben senin babanın arkadaşıyım. Sana yılbaşı hediyesi alacağım" diyerek kandırmış, otobüsle Bursa'ya getirerek otelde kendi kızıymış gibi bir oda tutmuştu. Her şeyden habersiz olan küçük kızı odaya sokan Şerbetçi, iki gün boyunca defalarca tecavüzde bulunmuş sonra da talihsiz kızı bırakıp kaçmıştı. Resepsiyon memurunun küçük kızı baygın halde bulmasıyla da olay ortaya çıkmıştı. Polis, küçük kızın ifadeleri ve Şerbetçi'nin otelde içtiği bira şişesinde bıraktığı parmak izinden yola çıkarak sanığın peşine düşmüş, sonunda İstanbul'da karıştığı bir otomobil hırsızlığının ardından Kadıköy'de yakalanmıştı.

OLAYIN VAHAMETÄ°
Küçük kızın hayatını karartan Şerbetçi'ye gözünü kırpmadan en ağır cezayı veren Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sezai Akbulut, cezada sanığın geçmişteki hali ve olayın vahametini dikkate aldıklarını belirtti. Akbulut, "Yasaların öngördüğü cezalardaki en yüksek limit uygulandı. Sonuçta rakam 38 yıla çıktı ama yine yasa gereği 2 yıl indirildi. Yasalar daha fazla miktarda ceza öngörseydi, bu ceza daha da artabilirdi" dedi. Akbulut, verdikleri cezanın şu ana kadar verilen en yüksek ceza olup olmadığı sorusunu da "Ben daha yüksek bir ceza verildiğine tanık olmadım" diye yanıtladı.

Ä°smet ACAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır