kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


'Kapkaççılar, bizi görün de utanın!'

Ayakları olmasına karşın hayat karşısında dik duramayanlara inat, yarım bedenleriyle hayata sarılıyorlar

"Buradan kapkaççılara sesleniyoruz. Bizi görün ve utanın! Sapasağlam olduğunuz halde çalışmayarak insanları soyuyorsunuz." Bu cümleler Tezcan çiftine ait. Refik ve Hatice Tezcan çifti, çocukken geçirdikleri rahatsızlıktan dolayı ayaklarını kullanamayan iki engelli vatandaş. Ellerini kullanarak tüm ihtiyaçlarını gideren ve pes etmeyen Tezcan çifti, yarım bedenleriyle diğer insanlara hayat dersi veriyor. Tezcan çifti tek odalı evlerinde küçük çocuklarına bakabilmek için gece gündüz karton topluyor, boncuklardan el işleri yapıp satıyor.

KADERLERÄ° PARKTA KESÄ°ÅžTÄ°
Kaderleri Sefaköy'deki Beşyol Parkı'nda 7 yıl önce kesişti. Hatice, 3 aylıkken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle ayaklarını kullamıyordu. Refik'in durumu da ona benziyordu. O gün o parkta birbirlerinden hoşlandılar ve bir süre sonra evlendiler. Bir yandan karton toplayarak, bir yanda saat kayışı yaparak ve boncuklardan el işleri yaparak mücadele ettiler. 1997 yılında Rabia dünyaya geldi.

1999 yılında bir televizyon kanalı, yaşam öyküsünü haberleştirdi. Bir hayırsever vatandaş, Refik Tezcan'a kamyonet hediye etti. Refik Tezcan, ayaklarını kullanamadığı için kamyonetine bazı aparatlar takıldı ve arabayı kullanmaya başladı. Yarım bedenleriyle çalıştıklarını söyleyen ve başkalarının parasını çalanları anlamadığını söyeyen Teczan şöyle sesleniyor "Kapkaççılara sesleniyorum. Bu insanların elleri ayakları sağlam ama başkalarının paralarına, canlarına göz dikerek geçimlerini sağlıyorlar. Bize bakıp utanmaları gerekiyor."

Özkan GÜVEN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır