kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Hayatını kararttılar

Yaşadığı kapkaç olayı Nesrin Varol'un hayatını kâbusa çevirdi. Psikolojik çöküntü yaşayan Varol artık sokağa çıkmaktan korkuyor. Etek giymiyor, çanta taşıyamıyor

Adı Nesrin Varol. 34 yaşında... 27 Şubat 2002 günü İzmir Gürçeşme'de evinin yolundaki merdivenlerden çıkarken, birden çantasınının çekildiğini hissetti. Kapkaççıya direnmeye başladı. Direnmek Varol'a pahalıya patladı. Merdivenlerden sürüklenerek aşağıya yuvarlandı ve yüzü gözü şişerek tanınmaz bir halde hastaneye kaldırıldı. Kapkaççıya vermemekte direndiği çantasında sadece 15 milyon lira vardı.

Nesrin Varol o olaydan sonra psikolojik çöküntü içine giriyor. Sokağa yalnız çıkmaya korkuyor. Sokak onun için korku mekanına dönüşmüş durumda. Sokağa çıkabildiği zaman ise bilezik, kolye gibi hiçbir takıyı kullanamıyor. Çanta taşımıyor. Kapkaç olayından önce bir fabrikada işçi olarak çalışan ve artık işini de bıraktığını söyleyen Varol, "Hastaneden taburcu olduktan sonra gözüm 10 gün kapalı kaldı. Bandajla durdum. Bandajlar açıldıktan sonra günlerce gözümü açamadım. Olayın üzerinden bir yılı aşkın zaman geçti, ancak gözümde halen ufak da olsa arıza var. Sol kolum merdivenlerden düşerken ezildi. Halen bu kolumda zaman zaman ağrılar olur" diyor.

ETEK GÄ°YEMÄ°YOR
Varol içinde bulunduğu ruh haline şu sözlerle anlatıyor "Hastanede ve sonrasında yaşadıklarımın dışında en önemlisi ise psikolojim bozuldu. Başıma gelen kapkaç olayı sonrası yolda yürürken hep arkama bakar oldum. Her an biri arkamdan gelip beni yere yatırıp dövecek, gibi bir hisse kapılıyorum. En önemlisi ise bir daha çanta taşımıyorum. Sürekli olarak cebi olduğu için pantolon giyiyorum. Bir daha da bana kimse çanta taşıtamaz. Bu kişilere karşı özendirici olmamak için bileklik, kolye gibi altın hiçbir takı takmıyorum. Olay anında merdivenlerden çok kötü düşmüştüm. Bu yüzden artık etek bile giymiyorum. Zorunlu olmadıkça sokağa bile çıkmıyorum."

"BİR ÇÖZÜM BULUNSUN"
Kendisini bu hale sokan kapkaççı Gökhan Ecellioğlu'nun resimlerini aylar sonra getirdiğimiz gazeteden gören Nesrin Varol, kapkaççının bu olaydan 4 ay sonra tahliye olduğunu da yeni öğrendi. Hayatı kendisine için bir kabusa çeviren kapkaççının tahliye olduğunu duyduktan sonra gözleri dolan Nesrin Varol "Bu adam beni belki de öldürecekti. Şansım yaver gitti. Buna rağmen dört ay gibi kısa bir sürede cezaevinden çıkmasına anlam veremedim. Olacak şey değil" dedi. Varol, yetkililere seslenerek "Bu kapkaç olayına artık bir çözüm bulunsun. Bu kapkaç illetini ortadan kaldırsınlar. Cezaları da bu kadar az yapmasınlar" dedi.

KAPKAÇÇI USLU DURMADI
Nesrin Varol'un çantasını alabilmek için Gürçeşme'deki evinin yakınında merdivenlerden sürükleyen, yüzünü, gözünü tanınmaz hale getiren Gökhan Ecellioğlu ise bu olaydan 1 gün sonra 28 Şubat 2002'de Yankesicilik ve dolandırıcılık Bürosu ekipleri tarafından yakalandı. Yapılan sorgulamasında suçunu itiraf etti ve olay yerinde yapılan tatbikatta her şeyi anlattı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından sadece 4 ay hapis cezasına çarptırıldı ve Buca Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 7 Haziran 2002'de tahliye olan kapkaççı Ecellioğlu, 2 ay izini pek belli etmedi. Ancak 20 Ağustos 2002'de Boğaziçi semtinde bıçakla yaralama ve darp olayına karıştı. Çıkarıldığı mahkeme tutuksuz yargılanmak üzere Ecellioğlu'nu serbest bıraktı. Daha mahkemesi devam ederken bu olaydan 5 gün sonra Kuşadası'nda bir evden hırsızlık yaparken yakalandı. Kendisini yakalayan polis memurunu ise bıçakladı. Yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir süre cezaevinde kalan Ecellioğlu geçtiğimiz hafta Kemeraltı'nda Alman turistin çantasını kapkaç ile çalmak isterken tekrar yakalandı. Ecellioğlu Buca Cezaevi'ne gönderildi. Halen cezaevinde...

Nihal AÅžKIN - Fatih ÅžENDÄ°L


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır