kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Diyarbakır 'bar'landı

Diyarbakır'da art arda yükselen çok yıldızlı otellerdeki diskolardan sonra, ilk kez bir semtte Amerikan bar açıldı. Gelenler yer bulmakta güçlük çekti

Bir süredir Batı kentlerindekine benzer bir hayat tarzının rüzgarıyla değişim sürecine giren Diyarbakır'da ilk kez bir bar açıldı. Kentin gözde semti Ofis'te 'Green' adıyla açılan barın ilk günkü konukları arasında hiç kadın bulunmaması dikkat çekti. Kentteki barlar, daha önce sadece çok yıldızlı otellerde bulunuyordu.

Halkın artık geceleri huzur ve güven içerisinde sokağa çıkabildiği, korku dolu günlerin geride kaldığı Diyarbakır'da açılan bar ile kentin gece yaşamı biraz daha renklendi. İlk günkü konuklarının hepsinin erkek olması nedeniyle "Erkek Bar" yakıştırmasının yapıldığı barın barmenleri de Diyarbakırlı. Bodrum, Antalya, Kuşadası gibi turistik bölgelerde çalışarak bu işi öğrenen barmenlerin, açılış sırasında yaptıkları gösteri ise büyük bir ilgiyle izlendi.

HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM
Diyarbakır'daki mevcut barların tümünün sadece çok yıldızlı otellerde bulunduğunu ve herkesin buralara gidemediğini belirten Green Bar'ın sahibi Tayfun Şimşek, bir hayalini gerçekleştirdiğini belirterek şunları söyledi "Diyarbakır'da yıllar önce bir bar açmak istedim. Ancak, gerekli şartlar oluşmadığı için bunu gerçekleştiremedim. Yıllar önceki bir hayalimi nihayet gerçekleştirebildiğim için sevinçliyim. Diyarbakır gibi büyük bir kentte bu tür yerlerin olmaması üzüntü vericiydi. Batı illerinde var, Diyarbakır'da neden olmasın dedim. Umarım bunun gibi daha bir çok yer açılır ve insanlar eğlenebilecekleri güzel yerlere kavuşurlar."

Mürsel ACAY


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır