kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


IMF'nin yeni bir beklentisi yok

IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Odd Per Brekk, Türkiye ekonomisinde son bir yılda olumlu gelişmeler ve değişiklikler kaydedildiğini belirterek, "IMF'nin Türkiye'den yeni bir beklentisi bulunmamaktadır. Şu anki program, sürdürülebilir bir ekonomi için yeterlidir'' dedi.

TEBİAT tarafından düzenlenen 5. Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Brekk, Türkiye'nin AB yolunda olumlu mesafeler katettiğini, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan istek ve iştahının arttığını söyledi. IMF'nin beklentilerinde bir değişiklik olmadığını anlatan Brekk, sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma için sağlam bir bütçe politikası uygulanması gerektiğini söyledi.

Hükümetin çalışmalarını başarılı şekilde sürdürdüğüne değinen Brekk, borç ödemeleri ve yolsuzluklarla mücadele konusunda hükümetin önemli kararlar aldığını ve bu kararları başarıyla uyguladığını kaydetti.

EKONOMİ GÜÇLENDİ
Brekk, Türk ekonomisinin son derece güçlendiğini, hükümetin borç politikalarının da daha az kırılgan hale geldiğini de belirterek, daha sağlam bir bankacılık sistemi ve Merkez Bankası'nın kredibilitesinin artmasıyla her şeyin daha da iyi olacağını söyledi.

Odd PerBrekk, "IMF'nin desteklediği program, dördüncü değerlendirmenin tamamlanmasının ardından devreye girecek ve 700 milyon dolar kredi serbest bırakılacak" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır