kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


'İşçilere istedikleri zammı veremeyiz'

Kamu işçileri, 2003 yılının ilk altı ayı için "sıfır zam" öneren hükümetten dün de bekledikleri yanıtı alamadı. Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, "Ne gönlümüzden geçeni, ne de sizin talep ettiğiniz miktarı vermek mümkün" dedi.

Kamu-Sen'in düzenlediği "Kamu Yönetimi Reformu Paneli"ne katılan Başesgioğlu, kamu işçilerine bekledikleri mesajları veremedi. Başesgioğlu, "Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, çalışanların da bu süreçte tepkilerini ve taleplerini kırıp dökmeden dile getirmeleri gerektiğini" ifade etti. Öte yandan Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, sıfır zam teklifine karşı tatlı sert bir üslup kullanarak, "1995'te bize bu teklifi yapanların şu anda nerede olduğunu herkes biliyor" diye konuştu.

ÅžAHÄ°N Ä°YÄ° OLACAK
Diğer yandan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin toplu sözleşme görüşmelerinin sonucunun mutlaka olumlu biteceğini söyledi. Şahin, Türk-İş Başkanı ve yöneticilerine ''sıfır zam'' önermediklerini, 1 Ocak'tan itibaren kamuda çalışan işçilerin maaşlarına 6.2 oranında zam yapıldığını belirtti. Şahin, ''Türk-İş, yaptıklarımızı (sıfır zam) olarak kabul ediyor. Keşke imkanlarımız elverse de taleplerini karşılamış olsaydık. Ancak tekrar konuşacağız. İmkanlarımızı zorlayarak, mutlaka bir mutabakata varacağız'' dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır