kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Ä°slam bonosu gayrimenkul zengini kurum yaratacak

Hükümet kamu binaları, otoyol ve barajları, kuracağı Kamu Varlıkları Kurumu'na (KVK) devredecek. KVK, Araplar'a gelir ortaklığı senedi, varlığa dayalı menkul kıymet satacak

2004 yılı sonunda IMF'den kurtulmayı hedefleyen, bu amaçla yeni kaynak arayışına hız veren hükümet, Malezya'da başarılı olan bir yöntemi denemeye hazırlanıyor. Kamu binalarının, otoyol ve barajların satışı için özel bir kurum oluşturuluyor. Böylece devlet, kendi binalarında kiracı haline geliyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın son Malezya gezisinde gündeme gelen "sat-kirala" modelinin başarılı sonuç verebileceği görüldü. Körfez ülkelerine giden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Arap ülkelerindeki yatırımcılara sempatik gelecek bono veya gelir ortaklığı senedi satışında umut olduğu sinyalini verince çalışmalar hız kazandı.

KVK kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararına son şekli verildi. Kararda, kamuya yeni finansman kaynakları yaratılması amaçlanıyor ve gerekçesi şu şekilde anlatılıyor

YETKÄ° HAZÄ°NE'DE
"Atıl kamu kaynaklarını verimli bir biçimde değerlendirmek, kamuya finansman kaynakları sağlamak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile KİT'lere ait taşınmaz malları, bunlara ilişkin imtiyazları, işletme haklarını satın almak, bedelli veya bedelsiz devralmak, kiralamak, satmak, kiraya vermek ve benzeri yöntemlerle elde edilen varlıklar ve hakları karşılık göstererek Hazine Müsteşarlığı'nca verilecek yetki çerçevesinde, elde edilecek kaynakların Hazine'ye aktarılmasını teminen, iç ve dış piyasalarda sertifika, senet ve benzeri finansman enstrümanları ihraç etmek amacıyla 'Kamu Varlıkları Kurumu' kurulmuştur."

Okan MÃœDERRÄ°SOÄžLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır