kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Tavanında bile hava yastığı var

Saab'ın Sport Sedan 9-3 modeli, 75 farklı kaza değerlendirilerek tasarlandı. Tavanına bile hava yastığı yerleştirildi

Otomotiv şirketleri geliştirdikleri her yeni modelde güvenliğe daha fazla önem vermeye başladı. Saab'ın yeni ürün geliştirme programının ilk temsilcisi Sport Sedan 9-3 de bunlardan biri.

Kaza testleri, gerçek yollarda Saab'ın da dahil olduğu 6 binden fazla kazayı içeren veri tabanından elde edilen bulgularla yapılmış. 75 farklı kaza değerlendirilerek, modelin geliştirilmesi sağlanmış. İkinci jenerasyon Aktif Koruma Sistemi, arkadan gelen bir darbede ciddi boyun yaralanmalarını önlüyor. Araştırmalara göre, bu sistem, kaza anında yaralanmaları yüzde 75 oranında azaltıyor.

Otomobilin en önemli özelliklerinden biri de tavan hava yastığı. Saab'da ilk kez kullanılan bu hava yastığı kazanın tüm aşamalarında yolcunun kafasını koruyor. İki aşamalı hava yastığı da önde gelen darbelerde, tek veya çift aşamada şişirilip şişirilmemesi arasında seçim yapıyor.

Mekanik fren destekleri, EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) CBS (Viraj Fren Kontrolü), TCS (Çekiş Kontrol Sistemi) araçta bulunan elektronik sistemlerden bazıları. Yeni Saab 9-3 Sport Sedan'ın EuroNCAP çarpışma testinden en yüksek puan olan 5 yıldız aldığını hatırlatalım.

BLUETOOTH BÄ°LE VAR
Otomobilin Coupe'ye benzer silüeti, kısa ön ve arka tamponlar, damla şeklindeki yan pencereler ve jantlarıyla güçlü bir spor otomobil hissi uyandırıyor. Linear, Arc ve Vector modelleri ile 3 ayrı ekipman seviyesine sahip 9-3 Sport Sedan'da yüksek performanslı Aero versiyonu da var. İç mekan oldukça genişlemiş. Tüm bu özellikler iyi hoş da, Saab 9-3 Sport Sedan'daki en önemli özellik, Bluetooth. Bu kablosuz teknoloji sayesinde otomobilden inip (belirli bir mesafe içinde) yürüyerek telefonla konuşabiliyorsunuz...

Saab 9-3 Sport Sedan'a sahip olmak için 41 bin 200 Euro'yu gözden çıkarmanız gerekiyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır