kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Uzanlar'ın İsviçre'deki hesaplarına tedbir!

Londra Yüksek Mahkemesi, Motorola davasıyla ilgili olarak Uzanlar'ın İsviçre bankalarındaki hesaplarına tedbir konulmasına karar verdi

Motorola ve Nokia'nın Telsim'e karşı açtığı davada yeni bir süreç başladı. Londra Yüksek Mahkemesi, Motorola davasıyla ilgili olarak Uzanlar'ın İsviçre bankalarındaki hesaplarına tedbir konulmasına karar verdi. Mahkemenin cuma günü aldığı karara göre Uzan Ailesi, İsviçre bankalarındaki hesaplarında herhangi bir işlem yapamayacak. Londra Yüksek Mahkemesi'nin, Uzanlar'ın tüm dünyadaki hesaplarının dondurulmasıyla ilgili olarak görüş birliğine varmasıyla alınan kararın, Cem Uzan'ın yanı sıra Hakan Uzan ve Kemal Uzan'ı ve kişisel hesaplarını da kapsayacağı açıklandı.

Financial Times gazetesindeki habere göre, Uzanlar mahkemede İsviçre'de herhangi bir bankada hesapları olmadığını ileri sürdü. Ancak davanın hakimi Mr. Cooke, ellerinde bu tezle çelişen güçlü kanıtların bulunduğunu söyledi. Haberde, Cem, Hakan ve Kemal Uzan'ın, Zürih ve Cenevre'deki UBS ve HSBC bankalarında kişisel hesaplarının bulunduğu belirtildi. Telsim'in Motorola ve Nokia'ya 2 milyar doların üzerindeki borcunu ödememesi nedeniyle açılan dava sürecinde, Yüksek Mahkeme'nin kararının yeni bir dönüm noktası oluşturacağı belirtildi. Motorola ve Nokia, Telsim hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla Amerikan mahkemelerinde dava açmıştı. Motorola aynı zamanda İngiliz mahkemelerinde ailenin dört ferdinin malvarlıklarına tedbir konulması için de başvurmuştu. Uzan Ailesi ise, bu davada sadece İsviçre mahkemelerinin yetkili olduğunu savunmuştu.

GELECEK AY SONUÇLANACAK
Motorola bu arada, Uzanlar'ın malvarlıklarına tedbir konulması için İsviçre mahkemelerine gitmiş, Zürih Temyiz Mahkemesi, Mayıs ayı sonunda koruyucu önlemler almayı reddetmişti. Ancak, mahkemenin kararına göre Uzanlar sıradan geçim gideri olarak haftada 16.700 dolar ve yasal tavsiye ve temsil için de gerekli görülen rakamı çekmeye yetkili kılınmıştı. Londra Yüksek Mahkemesi'nin aldığı karara göre Uzanlar, bu giderler için de hesaplarını kullanamayacak. New York Bölge Mahkemesi'nin Telsim ile Motorola arasındaki davayı gelecek ay sonuçlandırması bekleniyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır