kapat
22.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Harry Potter büyüsü dünyayı yeniden sardı

Harry Potter'in 5'inci kitabı dün piyasaya sürüldü. Yılın en kısa gecesinin yaşandığı 21 Haziran'da kitapçı raflarını süsleyen kitabı alabilmek için saatlerce kuyrukta bekleyenlere, bu kısa gece çok uzun geldi

Harry Potter hayranlarıyla yeniden buluştu. Üç yıllık bir aranın ardından geçtiğimiz gece saatler 00.01'i gösterdikten sonra raflarda yerini alan serinin beşinci kitabı "Harry Potter and the Order of Phoneix" (Zümrüdüanka Yoldaşlığı) büyük ilgi odağı oldu. Harry Potter-mania olarak adlandırılan bu akım, günden güne dünyaya yayılıyor.

Bundan bir ay önce konuşulmaya başlanan ve merakla beklenen kitap için dünyanın dört bir yanında uzun kuyruklar oluştu.

PARTÄ° BÄ°LE DÃœZENLENDÄ°
Harry Potter fanatikleri mağazalar açılmadan 12 saat önce kuyruğa girdi. Manhattan'da, sadece fanatikleri için bin kişilik özel bir parti verildi. Londra'da mağaza önlerinde oluşan kuyruklarda olay yaşanmaması için özel ekipler kuruldu. Danimarka'da ise birçok mağaza kepenk indirmeden geceyarısını bekledi. Almanya'da özel görevliler, kitabı belirlenen saatten önce satanları yakalamak için devriye gezdi. Brezilya'da Portekizce versiyonu henüz çıkmayan kitap, bir saat içinde sadece tek bir mağazada 45 adet satıldı. Online alışveriş sitesi amazon.com, ABD'den 770 bin adet olmak üzere toplam 1 milyon ön sipariş aldı. İlk dört kitap toplam 200 milyon satmış, yaklaşık 200 ülke için 55 ayrı dile tercüme edilmişti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır