kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Jestimin karşılığı bu mu?

Eski Yargıtay Başsavcısı Savaş, Erdoğan'a bir davada şahsi jest yaptığını yıllar sonra itiraf etti

Görev yaptığı dönemde "Milli Görüş" partilerine gösterdiği "hassasiyet" ile dikkat çeken Eski Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş, Başbakan Tayyip Erdoğan'a yazı yazıp bir itirafta bulundu. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, Tuzla'da yaptığı bir konuşmada isim vermeden Savaş'ı eleştirmiş, kalabalığın, "Vur de vuralım, al de alalım" sloganlarına da, "Sizin adınız Vural mı ki, vurun alın diyeyim" demişti. Savaş, Erdoğan'ın bu sözlerini, "Yargıtay Başsavcısını öldürmeye tahrik" olarak değerlendirmiş ve Kartal Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturma sürerken, büyükşehir belediye başkanları hakkındaki soruşturmalarının ancak Yargıtay Başsavcılığı tarafından yürütülebileceği hükmü getirildi. Bu yasa üzerine dosya önüne gelen Savaş, bir süre sonra şu hükme vardı "Sanığın, yalnızca olay anında kullandığı sözcükler esas alınırsa suçun oluştuğu kabul edilebilirse de; olay sonrası söz ve davranışları, samimi görülen savunmaları, suç kastıyla söylemediğinden kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi."

Savaş, 3 Ekim 2000 tarihli bu takipsizlik kararını, dün Başbakanlığa gönderdiği yazıda ise, "şahsi jesti" olarak hatırlattı. Koruma aracı alınmasına tepki olarak, özel koruma kararını iade ettiğini bildiren yazısında Savaş, şöyle dedi

"Tarafımdan yeni kamu davası açılması gerekiyordu. Şahsıma karşı yapılmış bir eylemden dolayı, yasalar öyle gerektirse de, yıllar sonra kendimin dava açmasını uygun bulmadım ve altında imzam bulunan 3 Ekim 2000 gün ve 7 sayılı takipsizlik kararı ile dosyayı işlemden kaldırdım. Bu jestime rağmen, 3 Kasım seçiminden sonra AKP hükümetinin ilk yaptığı icraatlardan biri, Koruma Yönetmeliği'nde değişiklik yaptırarak benim korumalı lojmandan çıkartılmamı sağlamak oldu."

Ersan ATAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır