kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Türkiye'de islami devrim olmaz

Başbakan Tayyip Erdoğan, Malezya gezisi sırasında, bu ülkede yayımlanan New Straits Times gazetesine verdiği demeçte, "Türkiye'de bir islami devrimin yapılmasının sözkonusu olmadığını" bildirdi.

"İslam'ın istismar edilmemesi gerektiğini" söyleyen Erdoğan, "Eğer bir siyasi parti, kendini İslamcı ilan ederse, o zaman yaptığı hataların hepsi dine yönelik olacak; suç başkaları tarafından dinde aranacak ve din yara almış olacak" dedi. Başbakan ayrıca Türkiye'nin nüfusunun yüzde 99'unun Müslüman olduğunu, ancak AK Parti'nin politikasına asla dinin karıştırılmayacağını vurguladı.

Gazetenin muhabiri, Erdoğan'a Malezya'daki İslamcı parti olan PAS'la bir bağlantıları olup olmadığını da sordu. Erdoğan ise, "aslında yakın bir ilişkileri olmadığını" belirtti, "dinin önemini vurgulayan, ancak Batı tipi laikliği benimseyen UMNO'ya daha yakın olduklarını, hatta kardeş parti olduklarını" anlattı. Erdoğan, bir başka soru üzerine "demokratik süreçte politikacılar tarafından bir boşluk yaratıldığında bunu askerlerin doldurduğunu'' belirterek, ''askerlerin demokrasiye ve yurttaşlık haklarına çok saygılı olduklarını'' da savundu. Türkiye'nin 2004 yılı sonunda AB'ye tam üyelik müzakerelerine başlamak için gereken kriterleri karşılamak için çok çalıştığını da söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin komşularıyla ilişkileri konusunda da "yeni düşmanlıklar değil, yeni dostluklar hedeflediğini'' söyledi, "Komşularımızla ilişkilerimizi yeniden gözden geçiriyoruz'' dedi. Erdoğan, bu çerçevede, İran ve Suriye dahil komşularla ilişkilerin nasıl geliştirileceğini değerlendirdiklerini belirtti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır