kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Pakistan'a 'kadın' dersi

Pakistan Meclisi'nde kadın kotasına tepki veren Erdoğan, 'Bizde kadın erkek eşittir' diye övündü. Erdoğan, 'Sokakta neden kadın yok' sorusuna ise 'Onlar akıllı, sıcakta sokağa çıkmaz' yanıtı aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Asya gezisinin ikinci durağı olan Pakistan'da Ulusal Meclis Başkanı Çavduri Emir Hüseyin'le kadın hakları konusunda çekişti. Parlamento'da kadınlara ayrımcılık yapılmasına tepki gösteren Erdoğan, Türkiye'de kadınlarla erkeklerin eşit olduğunu vurgulayarak övündü.

"TÜRKİYE'DE HERKES EŞİT"
Erdoğan'ın, Pakistan Ulusal Meclis Başkanı Çavduri Emir Hüseyin'le görüşmesinde ilginç diyaloglar yaşandı.

Hüseyin, Pakistan Parlamentosu hakkında bilgi verirken, kadınların siyasete daha aktif katılımını sağlamak için yüzde 33 kota uyguladıklarını anlattı. Erdoğan bunun üzerine, Türkiye'de böyle bir kotanın söz konusu olmadığını, herkesin seçimlerde eşit şartlarda yarıştığını söyledi. Böyle bir kotanın kadınlara haksızlık olacağını kaydeden Başbakan Tayyip Erdoğan, kadınların ve erkeklerin demokratik bir seçimde yarışarak parlamentoya geldiğini ifade etti.

Meclis Başkanı Hüseyin bunun üzerine, "Biz de zamanla kontenjanı kaldırmayı düşünüyoruz" dedi. Erdoğan bu konuşmanın devamında ise, Meclis Başkanı'na "Neden sokakta hiç kadın göremiyoruz?" diye sordu. Meclis Başkanı Hüseyin, bu soruya da ilginç bir yanıt verdi "Kadınlar akıllı, bu sıcakta sokakta dolaşmıyorlar."

KADIN ELÄ° SIKMADILAR
Erdoğan onuruna Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in verdiği kokteyl de ilginç görüntülere sahne oldu.

Erdoğan ve Müşerref'in eşleriyle birlikte davetlileri kabul ettiği törende, Pakistanlı erkekler konuk bayanların, Pakistanlı kadınlar da Erdoğan ve Müşerref'in elini sıkmadı. Erdoğan'ı önceki gün karşılayan Pakistan Başbakanı Mir Zafarrullah Han Cemali de, Emine Erdoğan'ın elini sıkmamıştı. Kabul töreninden sonra da, kadınlar ve erkeklerin ayrı ayrı yerlerde durması dikkat çekti. Müşerref'in, Erdoğan onuruna verdiği yemekte içki bulunmaması dikkat çekti.

MÜŞERREF'E FORMA
Başbakan, Beşiktaş'ı tutan Müşerref'e, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'nin gönderdiği ''kartal'' heykelciği ile futbolcu İlhan Mansız'ın giydiği 26 numaralı forma ve şapkayı da sundu. Müşerref, şapkayı taktıktan sonra, kulübün kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla özel bir kupa yaptırdığını belirterek, bunu Başkan Bilgili'ye göndereceğini söyledi. Pervez Müşerref, bu arada Erdoğan'a da hangi takımı tuttuğunu sordu, Erdoğan Fenerbahçeli olduğunu söyledi.

KARÅžILIKLI DESTEK
Alınan bilgilere göre, Müşerref'in Erdoğan'i kabulünde, Kıbrıs, Irak, Keşmir ve iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ele alındı. Müşerref, ''Kıbrıs konusunda Türkiye'ye destek veriyoruz'' derken, Erdoğan'ın da, Türkiye'nin Keşmir konusunda Pakistan'a verdiği desteği sürdüreceğini belirterek, sorunun diyalog yoluyla ve uluslararası meşruiyet zemininde çözümlenmesi gerektiği görüşünü ifade ettiği kaydedildi.

Görüşme sırasında, Pakistan'da otoyol ihaleleri üstlenen Bayındır İnşaat'ın durumu da gündeme geldi. İki ülkenin ticari konulardaki sorunları, mahkemeler yerine karşılıklı çözmesi konusunda, anlayış birliğine varıldı.

Hüseyin ÖZALP - Erhan SEVEN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır