kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Of Belediyesi'nde 129 yıllık Saral saltanatı

Of Belediye Başkanlığı, kurulduğu 1874 yılından bu yana "Saral Ailesi" tarafından yönetiliyor. CHP'yle başlayan serüvenleri AKP'yle devam ediyor.

Belediye Başkanı Oktay Saral, "Tercih edilmemiz, değişik sülaleleri bir araya toparlama özelliğimizden kaynaklanıyor" dedi Of Belediye Başkanlığı, kurulduğu 1874 yılından bu yana "Saral Ailesi" tarafından yönetiliyor. Saral Ailesi'nde en uzun süreli başkanlık görevini, 52 yılla Sarıalizade Ömer Lütfü Bey, en kısa süreli başkanlığı ise seçildiğinden bir yıl sonra geçirdiği kalp krizi sonucu ölen Fuat Saral yaptı.

Trabzon'un en eski ilçelerinden olan Of'ta Belediye Başkanlığı, 129 yıldır Saral ailesinin saltanatına ev sahipliği yapıyor. Of'ta belediyenin kurulduğu 1874 yılından bu yana başkanlık Saral Ailesi'nden hiç çıkmadı. Saral Ailesi böylece kesintisiz en uzun başkanlık yapan tek aile olarak tarihe geçti.

CHP'DEN AKP'YE
Saral Ailesi, belediye seçimlerinin büyük bölümüne CHP'den girdi. Uzun süre CHP'nin kalesi olarak bilinen Of'ta başkanlık 1998 yılında yapılan yerel seçimlerde parti değiştirdi, ama başkanlık yine Saral Ailesi'nde kaldı.

Son seçimde, Belediye Başkanlığı'nı Saadet Partisi'nden seçimlere giren Oktay Saral kazandı. Bir ay önce AKP'ye geçen Saral, aynı zamanda aileden seçilen en genç belediye başkanı unvanını da kazandı. Saral, "Sanırım bizim ailemizin başkanlık için tercih edilmesinin önemli nedeni, ilçede yaşayan değişik sülaleleri bir araya toparlama özelliğimiz oldu" dedi.

Ersin RAMOÄžLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır