kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Kapkaççılar hep bir adım önde

Kapkaççıların yüzünden üniversite sınavına giremeyen Sibel'in ardından, dün de 23 yaşındaki bankacı Ebru çantasını kaptırdı

Kapkaççı terörü, bu kez 23 yaşındaki banka memuresi Ebru Çıtak'ın hayatını kararttı. Önceki gün çantasını kaptırdığı için ÖSS'ye giremeyen Sibel'in ardından, dün de Sefaköy'de benzeri bir olay yaşandı. İçinde 2 kişi olan otomobil, sabah işyerine gitmekte olan Çıtak'ın yanına yaklaştı.

Aracın sağ tarafında oturan şahıs genç memurenin omuzunda asılı olan çantasını çekti. Kapkaççılara direnmek isteyen Çıtak çantasını bırakmadı ve otomobilin ardından metrelerce sürüklendi. Bir süre sonra kolunda ağrı hisseden Çıtak çantayı bıraktı ve kapkaççılar kayıplara karıştı. Genç kadının kaldırıldığı hastanede sağ kolunun çıktığı belirlendi.

AZ DAHA KOLU KOPUYORDU
Korkunç olay şöyle gelişti Ebru Çıtak (23), işyerine gitmek için hergün kullandığı yolda yaya olarak ilerlerken, kapkaççıların saldırısına uğradı. Sultanmurat Caddesi'ndeki muhtarlık binası önüne geldiğinde 34 SDK 68 plakalı Hyundai marka gri renkli bir otomobil Çıtak'ın yanına yaklaştı. İçinde 2 kişi bulunan otomobilin sağ tarafında oturan şahıs, camdan sarkarak Çıtak'ın omuzunda asılı olan çantayı tuttu.

Bir anda ne olduğunu şaşıran ancak çantasını bırakmayan Çıtak yere düştü. Genç kadının yere düşmesine aldırmayan kapkaççılar, Çıtak'ı metrelerce sürükledi. Sürüklenme sırasında kolunda şiddetli bir ağrı hisseden Çıtak, çantasını bırakmak zorunda kaldı.

VATANDAÅžLAR YETÄ°ÅžTÄ°
Sefaköy'deki bir banka şubesinde görev yaptığı öğrenilen Çıtak, vatandaşların yardımı ile Özel Dr. Sadık Ahmet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan muayenesinde genç kadının vücudunda sürüklenmeden kaynaklanan yaralar tesbit edilirken, sağ kolunun da çıktığı belirlendi. Çıtak'ın kapkaççılar tarafından alınan çantasında 20 milyon lira, çeşitli kredi kartları, kimlik belgeleri ve cep telefonu bulunduğu öğrenildi.

İnsanın değeri yok mu?
Hastanede dün akşam saatlerine kadar müşahade altında tutulan ve geç saatlerde taburcu edilen Ebru Çıtak, olayın şokundan kurtulamadığını söyledi. Her şeyin bir anda olup bittiğini dile getiren Çıtak, "İşyerime giderken ne olduğunu anlayamadan kendimi yerde sürüklenirken buldum. Bir süre sonra şiddetli ağrı nedeniyle kolumun koptuğunu zannettim ve çantayı bıraktım. Bir süre bayılmışım. Hastanede kolumun çıktığı belirlendi. Kapkaççıların insan yaşamına hiç değer vermeden amaçlarına ulaşma çabası beni daha çok üzdü. Oysa çantamın içinde nakit 20 milyon liranın dışında onların işine yarayacak hiçbir şey yoktu" dedi.

Müslüm SARIYAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır