kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Irak silahları Bursa'da

Bursa'da jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, Irak'tan yurda kaçak sokulan 47 kalaşnikof ve 1 bixi tüfeği ile 3 heykel ele geçirildi.

Silahları ve tarihi eserleri satmaya çalışan 5 kişi yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Irak'tan yasadışı yollarla getirilen uzun namlulu silah ve tarihi eserlerin Bursa'da, Çetin B, Metin Beşir K, Levent G, Mirhan C, ve Mehmet T. tarafından pazarlanmaya çalışıldığı ihbarını alan güvenlik güçleri,kendilerini alıcı gibi tanıtarak bu kişilerle bağlantı kurdu.

47 ADET KALAÅžNÄ°KOF
Panayır Mahallesi'ndeki bir depoda zanlılarla buluşan jandarma ekipleri, Çetin B'nin kullandığı kamyonun kasasındaki ceviz sandıklarına gizlenmiş 47 adet uzun namlulu kalaşnikof, 1 adet bixi makineli tüfek ve 3 adet heykel ile tıbbi cihaz olarak kullanılan 28 adet platin ele geçirdi. Operasyonda, zanlılar Çetin B, Metin Beşir K, Levent G, Mirhan C. ve Mehmet T. gözaltına alınırken, ele geçirilen silah, heykel ve patinlerin Irak'tan yurda kaçak sokulduğu ve Hakkari üzerinden Bursa'ya getirildiği belirlendi.

SORUÅžTURMA DEVAM EDÄ°YOR
Jandarma yetkilileri, silahların balistik incelemelerinin yapılmasının ardından yasadışı örgütler tarafından kullanılıp kullanılmadığının belirleneceğini, ele geçirilen heykelerin de incelenmek üzere Müze Müdürlüğü'ne teslim edildiğini söylediler. Zanlıların, sorgulamalarının sürdüğü, bugün adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır