kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Kaçırıp işkence ettiler

DEHAP'lı Gülbahar Gündüz, sivil polisler tarafından kaçırıldığını ve işkenceye maruz kaldığını ileri sürdü. Gündüz, işkence izlerini gösterdi

DEHAP İstanbul İl Kadın Kolları yöneticisi Gülbahar Gündüz, cumartesi günü sabah saatlerinde Fatih Saraçhane 'de ellerinde telsiz bulunan dört kişi tarafından kaçırıldı. Gündüz, 8 saat işkence gördükten sonra Gaziosmanpaşa Tem otoyoluna bırakıldı.

Gündüz, dün İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında yaşadıklarını anlattı. Konuşmakta güçlük çeken ve sürekli ağlayan Gündüz, 14 Haziran Cumartesi günü sabah 09.00'da Fatih, Saraçhane'de yürürken polis olduklarını söyleyen sivil kıyafetli ve ellerinde telsiz bulunan 4 kişi tarafından zorla bir otomobile bindirildiğini söyledi. Bu sırada yoldan geçen bir kişinin müdahale etmek istediğini anlatan Gündüz, şöyle konuştu "'Ne yapıyorsunuz bırakın' diye bağırınca beni kaçıranlar, polis olduklarını söyledi ve beni beyaz bir otomobile zorla bindirdiler. Başımı otomobile vurdukları için bayılmıştım, kendime geldiğimde yer altında, tek ranzalı ve camı olmayan bir yerde olduğumu gördüm. Bu orada beni 8 saat boyunca sorguya çektiler. Neden DEHAP'ın genel af kampanyasında kadınları ön plana çıkardığını ve neden buna öncülük yaptığımızı sordular. İşkence yaptılar, vücudumda sigara söndürdüler ve tecavüz ettiler."

İŞKENCE İZLERİNİ GÖSTERDİ
Basın toplantısında vücudundaki morlukları ve izleri gösteren Gündüz'ün sağ kolunda morluklar, yüzünde sigara söndürülmesi sonucu oluştuğunu söylediği yanıklar, sırtında ise çizikler, yara izleri olduğu görüldü. Gündüz, "Sırtımı ve vücudumun çeşitli yerlerini de metal bir cisimle çizdiler. Yüzümde sigara söndürdüler. Oral sekse zorladılar. Sekiz saat sonra beni bir arabaya bindirdiler. Gaziosmanpaşa TEM yolunda evimin yakınlarında yol kenarına attılar" diye konuştu. Kendisinin zorla arabaya bindirildiğini gören kişiye de bir çağrı yapan Gündüz "Bizi gören o kişiye sesleniyorum, beni bulsun. Çünkü polis olduğunu söyleyen kişiler tarafından götürüldüğümü bir o gördü" şeklinde konuştu.

Sadık GÜLEÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır