kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Doktorum eşimi baştan çıkardı

İşadamı Ersan Kirazoğlu, karısıyla ilişkisi olduğu gerekçesiyle tanınmış Psikiyatr Osman Seçkin'i 5 milyar lira tazminat ödemeye mahkum ettirdi

İzmirli işadamı Ersan Kirazoğlu, karısını baştan çıkarmakla suçladığı psikiyatrını tanzimat ödemeye mahkum ettirdi. Kirazoğlu Demir Çelik'in sahibi Ersan Kirazoğlu, ayrıldığı eşi Mine Kirazoğlu'yla boşanmalarına neden olduğunu iddia ettiği Doktoru Osman Seçkin'dan beş milyar TL tazminat almaya hak kazandı. İşadamı Kirazoğlu, "Panik atak rahatsızlığım nedeniyle Dr. Osman Seçkin'in muayenehanesine giderken karımı da götürmüştüm. Daha sonraki günlerde bu doktor karımı baştan çıkardı ve boşanmamıza neden oldu. Girdiğim bunalımın sorumlusu o dur. Yavam yakıldı" dedi.

AKLINI ÇELDİ
İşadamı Kirazoğlu, Doktoru Osman Seçkin'in ve karısı Mine Kirazoğlu'nun tüm telefon görüşmelerinin dökümünü de mahkemeye sundu. Yargıç, Doktor Osman Seçkin ve Mine Kirazoğlu'nun cep telefonları arasındaki yoğun görüşmelerin ve şahitlerin söylediklerinin doktor-hasta yakını arasındaki normal ilişkinin dışında bir ilişki olduğuna karar verdi. Talep edilen 50 milyarlık açılan tazminat davasının kısmen kabul ederek, rakamı beş milyar lira olarak belirledi.

İşadamı Ersan Kirazoğlu, İzmir 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı 50 milyar liralık tazminat davasında, tedavi olmaya gittiği psikiyatrı Osman Seçkin'in, karısını etkileyip, onunla ilişki kurarak yuvasının yıkılmasına neden olduğunu iddia etti.

Kirazoğlu, dava dilekçesinde yuvasının yıkılmasına neden olmakla suçladığı Doktor Seçkin'e, 1993 yılında "Panik atak" rahatsızlığından dolayı tedavi olmak amacıyla o yıllarda 23 yaşında olan eşi Mine ile birlikte gittiğini söyledi. Kirazoğlu, bu süreç içinde eşiyle doktorunun arasında bir ilişki başladığını, aklının çelinmesinden sonra kendisine karşı ilgisiz kalan eşinin de boşanma davası açtığını belirtti.

HASTA YAKININA MERAKLI
Doktor Osman Seçkin'i hasta yakınlarıyla ilişki kurmaya meraklı birisi olmakla suçlayan Ersan Kirazoğlu şunları söyledi

"Eşim boşanma davası açtığı güne kadar aramızda herhangi bir sorun yoktu. Ancak daha sonra eşimin bana karşı ilgisizliğini hissettim, gördüm. Benden kopmaya başladığını fark ettiğimde geceleri gizli gizli, doktorumla görüştüğünü fark ettim. Bunu benim gibi fark edenler ve hatta doktorumla eşimi arabayla ve yayan gezerken görenler de oldu. Genç eşimin kafasına girerek, onunla gönül ilişkisi kurarak yuvamı yıkan Doktor Osman Seçkin'in, hasta yakınlarına karşı böyle ilişkiler kuran bir kişi olduğunu da sonradan öğrendim. "

Ä°DDÄ°ALAR HAKSIZ
İzmir'in tanınmış doktorlarından Osman Seçkin, eski hastası Ersan Kirazoğlu'nun iddialarının haksız olduğunu belirterek şunları söyledi "Ersan Kirazoğlu 1993 yılında bana gelmeye başladı ve aynı yıl içinde de iyileşti. Aile birliği bana gelmeden önce de sarsılmış durumdaydı. Kendisi parasal gücü elinde bulundurmanın verdiği duygu ve düşüncelerle, herkesi kullanmaya çalışan bir kişiliğe sahiptir. Bütün iddiaları tamamen haksız ve asılsızdır."

Yargıç, Ersan Kirazoğlu'nun mahkemeye sunduğu telefon görüşmelerinin dökümlerini, tanıkların ifadelerini gözönüne alarak Doktor Osman Seçkin'i beş milyar tazminat ödenmesine karar verdi.

'TABİP ODASINA ŞİKAYET ETTİM'
İşadamı Ersan Kirazoğlu eşi Mine Hanım'ın aklını çelerek kendisinden ayırmakla suçladığı Dr. Osman Seçkin'in tavrının meslek ahlakıyla da bağdaşmadığını iddia ediyor. Kirazoğlu, şöyle konuştu " Doktor Osman Seçkin, boşanma davası görüldüğünde, mahkemenin talebi olmadığı halde benimle ilgili rapor hazırlayarak mahkemeye sunup, boşanmamıza bile karıştı. Çünkü, eşimin benden ayrılmak istemesinin nedeni de Doktor Seçkin'in eşimle birlikte olmasından kaynaklanmaktadır. Kendisini Tabibler Odası'na da şikayet ettim."

'Bize gelen bir şikayet olmadı'
İzmir Tabip Odası (İTO) Başkanı Dr. Fatih Sürenkök , sözkonusu dava ile ilgili Ersan Kirazoğlu tarafından kendilerine yapılmış böyle bir şikayet olmadığını söyledi. Başkan Sürenkök, böyle bir başvuru halinde İTO Onur Kurulu'nun toplanarak gereken değerlendirmeyi yapacağını ifade etti.

İzmir Tabip Odası Başkanı Doktor Fatih Sürenkök, şunları söyledi "Eşinden boşanmasına neden olduğu iddiaları, hekimlik uygulamasıyla ilgili bir şikayet değil. Bu konuda bir şey söylemem mümkün değil. Ancak hekimlik uygulamasıyla ilgili olmasa da eğer kişinin Oda'ya bu konuda şikayeti varsa ile incelenir. Eğer şikayet, hekimlik etiği, etik uygulamalar içinde bir suç teşkil ediyorsa, soruşturma açarız."

Ali EYCE


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır