kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


'Kriz çıkmazsa Halkbank satılır'

Ziraat Bankası İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Halk Bankası'nın Ziraat Bankası ile birleştirilmesinin, ticari mantığa aykırı olacağını şöyleyerek, Halkbank'ın kesinlikle satılmasından yanayım.

Bu ekonomik bir değer, mutlaka alıcısı vardır dedi. Halk Bankası'na Odalar Birliği'nin ilgi duyduğunu, yabancı taliplerinin de çıkabileceğini belirten Çağlar şöyle konuştu 2001 yılı gibi bir kriz yaşanırsa belki o şartlar altında Halkbank'ın birleştirilmesi, tasfiyesi gibi bir durum söz konusu olabilir. Aksi halde bankanın küçültülmesi gerekebilir dedi.

Ziraat Bankası'nın nasıl satılacağı konusunun daha sonra gündeme geleceğini belirten Çağlar, Halk Bankası için birçok yöntem bulunduğunu kaydederek, şöyle dedi

"Eğer finansal derinlik yeterli olursa halka açarak da bunu satmak mümkündür. Ancak görünen o ki bu işe ilgi duyan yatırımcılar var. Yurtdışı yatırımcılar, yurtiçinden ilgi duyan odalar, özellikle esnaf ve sanatkar odaları var. Onlara belki satılması gündeme gelebilir. Böyle bir çözüm bulunabileceğini düşünüyorum."

Çağlar, Ziraat Bankası olarak sadece tarımı finanse eden görüntüden çıkmak istediklerini ifade ederek, asli işleri bu olmasına rağmen reel sektöre de yönelmek istediklerini söyledi.

Ziraat Bankası'nın teknolojik açıdan zayıf olduğunu ifade eden Çağlar, bu konuda geniş çaplı çalışmalar yaptıklarını ve şu anda 500 kişilik bir ekiple yeni bir yazılım oluşturmaya çalıştıklarını bildirdi.

HIZLA PARA TRANSFERÄ°
Bu arada Ziraat Bankası, dünyanın en yaygın ve hızlı para transferi şirketi Western Union ile işbirliğine gitti. İşbirliği kapsamında, Ziraat Bankası'nın tüm şubeleri aracılığıyla 195'den fazla ülkeye ve 151 bin civarındaki noktaya birkaç dakika içinde para gönderip almak mümkün olacak. İşbirliğinin tanıtıldığı toplantıda konuşan Western Union Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan sorumlu Başkan Yardımcısı Hikmet Ersek, Türkiye'ye para transferi yapan müşterilerinin hizmet noktalarının daha çok İstanbul'da yoğunlaştığını, ancak diğer yerlerde nokta bulunmadığından şikayet ettiklerini anlatarak," Ziraat Bankası Türkiye'nin her yerine yayıldığı için onu seçmeyi uygun gördük" dedi. Western Union Ülke Koordinatörü Gonca Açıkalın ise transfer limitlerinin 7 bin 500 dolar olduğunu belirterek, 2 bin dolarlık bir havale için 92-93 dolar civarında masraf ödendiğini söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır