kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Gül: 2004'ten sonra IMF'ye ihtiyacımız yok

Başbakan Vekili ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 2004 yılı sonunda IMF ile yürütülen ekonomik programın başarıyla bitmiş olacağını belirterek, "Ondan sonra Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacı kalmayacak" dedi.

Gül, ''Başbakan Erdoğan'ın Malezya'da Türkiye'nin 2004 sonunda IMF'siz yoluna devam edeceği yolunda bazı açıklamaları oldu. Bu konu hükümette görüşüldü mü?'' şeklindeki bir soru üzerine, şunları kaydetti

''Bunu herkes arzu eder. 2004 yılının sonunda IMF ile yürütülen ekonomik program başarıyla bitmiş olacak. Ondan sonra Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacı kalmayacak. Bu memnuniyet verici bir şey. Önemli olan yapılması gerekenleri kendimizin yapmasıdır. Hatta IMF programına hiç ihtiyaç kalmamasını arzu ederdik. Dışarıdan hiç acil yardım ihtiyacımız doğmamış olsaydı, krizlere girmemiş olsaydık o zaman IMF'nin de Türkiye ile ilişkileri bu şekilde olmazdı. Biz 2004 yılının sonunda Türkiye'nin bu programı başarıyla uygulayıp bitireceğini ve ondan sonra kendi işimizi kendimizin görebileceğine inanıyoruz. Bu bir arzudur. Şüphesiz 2003 sonu göstergeleri, 2004 yılının uygulamaları ortaya çıktığında bu arzumuzu göreceğiz ama hükümetimizin de, Başbakan Erdoğan'ın da kanaati başarılı bu yönde"


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır