kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Uzanlar'a Köşk ve yargı darbesi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Çukurova ve Kepez Elektrik'in imtiyaz sözleşmelerinin iptaline ilişkin Bakanlar Kurulu kararnamesini onayladı

Uzan Grubu'na bağlı Çukurova ve KEPEZ Elektrik A.Ş'nin imtiyaz sözleşmesinin iptaline Köşk de vize verdi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in imtiyaz sözleşmesini sona erdiren Bakanlar Kurulu kararnamesini onayladığı öğrenildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun, "kanuna uyulmadığı" gerekçesiyle, Çukurova ve KEPEZ Elektrik A.Ş'nin imtiyaz sözleşmesinin sürdürülmesinin mümkün olmadığı yönündeki kararı üzerine, Enerji Bakanlığı'nın başlattığı operasyon, yeni bir aşamaya ulaştı. Bakanlığın, imtiyaz sözleşmesini sona erdiren ve "kamu malı" olarak tanımlanan tesislere el koymasından sonra, iki hukuki gelişme yaşandı. Hükümet, imtiyaz sözleşmelerini Bakanlar Kurulu kararıyla yapıldığını dikkate alarak, bu sözleşmenin iptalini de yine kararnameye bağladı. Bu kararname, onay için Çankaya Köşkü'ne gönderildi. Cumhurbaşkanı Sezer, Çukurova ve KEPEZ'in elektrik sektöründeki imtiyazını ortadan kaldıran Bakanlar Kurulu kararnamesini imzaladı. Böylece Uzan Grubu, en önemli hukuki tezinde ağır yara aldı.

Grubun, başlatılan idari işlemin telafisi güç ve imkansız sonuçlar doğuracağı iddiasıyla, ihtiyaten durdurulması talebi de ilgili mahkeme tarafından reddedildi.

DERNEKLERDEN DESTEK
Elektrik Üreticileri Derneği, Elektrik Sanayicileri Derneği ile Kojenerasyon Derneği'nin, ÇEAŞ ve Kepez Elektrik konusunda yaptığı ortak açıklama şöyle "ÇEAŞ ve Kepez Elektrik'in görev sözleşmelerine devletimizin artık göz yummayarak çözüm getirmiş olmasını, piyasa kurallarının çalıştırılabilmesi yönünden, özel sektör elektrik üreticileri olarak memnuniyetle karşılıyoruz."

Çukurova ve Kepez'e Genç Parti soruşturması
SPK, imtiyaz sözleşmesi feshedilen Çukurova ve Kepez Elektrik üzerinden Genç Parti'nin seçim harcamalarının finanse edildiği ihbarları üzerine, kapsamlı inceleme başlattı. Fesih operasyonundan önce başlatılan SPK incelemesinde, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın, seçim harcamalarını, halka açık şirketleri aracılığı ile karşıladığı iddiaları üzerinde duruluyor. Özellikle ÇEAŞ'tan, tanıtım, propâganda amaçlı harcamalara, meydanlardaki kumanyalara kaynak temin edildiği, şirketlerin mali bünyelerinin bu nedenle zayıfladığı iddialarına tüm yönleriyle bakılıyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır