kapat
17.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


'Müteahhitle yemek yemekten korkmayın'

Bayındırlık Bakanı Ergezen, il müdürülerine "Müteahhitlerle yemek yemekten korkmayın, tesir altında kalmaktan korkun" dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, bakanlığına bağlı il müdürlerini toplayarak, 'altın öğütler' verdi. Ergezen, İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldiği bakanlığına bağlı 812 ilin müdürlerinden, müteahhitlerle birlikte olmaktan korkmamalarını isteyerek, "Müteahhitlerle yemek yemekten korkmayın. Kendinize güveniyorsanız, tesir altında kalmayacaksınız mahsur yok" dedi. Ergezen, bürokratlarına şu öğütleri verdi

* Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Gece-gündüz çalışacağız. İmkansızlıkları bahane edemeyiz. Elinizi taşın altına koyun, fedakarlık yapmayan müdür, altlarından da fedakarlık talep edemez.

* Kalem oynattığınız masalar bizi kurtarmaz. Koltuk adamı olmayın, şantiyeler koşacaksınız. Etrafa şevk ve heyecan verin.

* Hemşehricilik anlayışıyla hareket etmeyin. Partizanlıkla davranmayın. İdeolojiyi bir tarafa bırakın. Ben insanımı nasıl mutlu ederim mantığı ile yola çıkın.

* Kendinizden olmayanları, günlerce bekletip, rüşvet ve torpili sevk eden davranışlarda bulunmayın.

* İnsanlara güleç yüzle davranın.

* Milletin hakkını koruyan ama müteahhitlere de haksızlık yapmayın.

* Devletin hakkını korurken, sizinle işi olanların da hakkını koruyun. Ancak fazla ödeme yapmayın. Gönül hatır yandaşlığı yapmayın.

* Çok kazananları kıskanmayın, sermaye düşmanlığı yapmayın.

* Devlet yönetimi dedikodu ile yürümez. Dedikodu yapanları aranızda yaşatmayın.

* Müdürlük bilgi ile olur. Beceriksiz, tembel yönetici başarılı olamaz. İlgili ve gerekli bilgiye sahip olun, kendinizi yenileyin. Araştırın. (Ben bu işi biliyorum) demeyin.

* Müteahhitlerle yemek yemekten, birlikte olmaktan korkmayın, ancak kendinize güveniyorsanız, tesir altında kalmayacaksınız mahsur yok.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır