kapat
16.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


ÖMER LÜTFİ METE


Küresel dahilerin ahmaklık saati

Küresel çetenin pervasızlığı, dünyanın "çifte düzenli" bir yapı içinde yönetildiğine inanmayı yaygınlaştırıyor. Irak savaşı sırasında "Komplo pazarına nur yağıyor" derken de işaret ettiğim gibi, "gerçek duygusu" değişiyor

Bir yanda yapay veya sahte gerçeklerin, öbür yanda derin ve güvenilir gerçeklerin bulunduğu bir dünya algılaması baskın hale geliyor. Belki de bizzat çete böyle istiyor

"İnsanlar anlasın artık; biz yeryüzünün efendisiyiz, onlar köle" der gibi açıktan mutlak egemenlik peşindeler. Önceki gece Ceviz Kabuğu'nda adeta bu sütunlardaki görüşleri dillendiren "Demokrat Parti 2004 başkan aday adayı" Lyndon Larouche'un dediği gibi "ABD'liler Irak'ta sadece çalmak için" bulunuyorlar.

11 Eylül'den sonra gerçekten çok farklı bir döneme girdik. Gizli düzene ilişkin veriler artık ipuçları olmaktan çıktı. Oyun ortada. Sır sadece, kendini gizleyen yönetmen ve yardımcılarının gerçek kimlikleri.

Şahin'den Türkiye'ye el ense
Küresel çeteyi oluşturan uluslararası sermayenin etten-kemikten tanrıları -oyunun gizli yönetmenleri- "saat geldi" demiş gibiler.

Nitekim, "gizli dünya düzeni" tasarına inananlar için çarkın ana dişlilerinden CFR (Council on Foreign Relations) şimdi daha çıplak. Esasen bu örgütün ABD siyasetine mutlak anlamda hakim olduğu, ne dün, ne de bugün sır değildi. Sır, sadece bu örgüt ile daha üst konumdaki gizli "yönetmen"ler arasındaki ilişkinin biçimiydi. Şimdi ise o konuda bile şeffaflaşıyorlar. Çünkü CFR artık neredeyse açıktan "stratejik operasyon" yürütüyor. Kanıt adresi şöyle hpt/w/www.cfr.org/background/background_iraq_iran.php

İran pastasının bölüşümü için düğmeye basıldığı, CFR'nin linkinden belli!

Dünya medyasına da öyle hakim ki, İran'da bin öğrenci, milyonlarca İranlı oluveriyor. Bizde de en iri medya kuruluşları, ısmarlanan yaygaraya katılıyor.

Bu arada Türkiye'deki sahte veya ucuz milliyetçiliği de kullanmanın aleti hazır Güney Azerbaycan'ın bağımsızlığı...

Firavun da böyle azmıştı
Taa Osmanlı'dan bu yana arkamızda yara açan İran'ın bölünmesini "stratejik" bir kazanım sayabilecek "iliştirilmiş" veya "milliyetçiliği"ni ABD şahinliğinin kullanımına arz etmiş tetikçiler az mı?!

O bölünmeden "tek bir Azerbeycan" çıkmayacak, belki yeni bir "Safevi" vakası patlayabilecek, kimin umurunda?

Küresel çetenin buyurduğu gibi Irak'tan Saddam'ın gitmesi nasıl Türkiye'nin yararına idiyse, İran'dan mollaların tasfiyesi de öyle!

28 Şubat maşalarına müjde!

Ne var ki; küresel çete gaspçılığını ister bilerek açığa vurmuş olsun, ister açgözlülüğünden saklayamaz hale gelmiş bulunsun; insanlık uyanıyor.

Sadece okur tepkileri bile bundan emin olmam için yeterli.

Küçük hırsızlıklar için fazla büyük silah kullanan kişi kendini kilitler.

Küresel çete ve yöresel işbirlikçileri; muhakkak çok zekidirler...

Ama kibirden ahmaklaştıkları için çökecekler!


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır