kapat
16.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Umut Davası da AİHM'e gitti

Umut Davası'nda idam cezasına çarptırılan üç sanık AİHM'e başvurdu

Bir döneme imza atan ve çok sayıda faili meçhul cinayetin aydınlatıldığı Umut Davası da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitti. Umut Davası'nda idam cezasına çarptırılan 3 sanık 'adil yargılanmadıklarını' ileri sürerek AİHM'e başvurdu.

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu başta olmak üzere, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi 22 faili meçhul cinayetin aydınlatılmasına sağlayan Umut Operasyonu'yla yakalanan Ferhat Özmen, Necdet Yüksel ve Rüştü Aytufan yargılanarak idam cezasına çarptırılmış, diğer sanıklar ise çeşitli hapis cezaları almıştı.

Yargıtay'da yapılan temyiz duruşmasının ardından Ankara 2 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde tekrar yargılama başlarken, sanıkların bir dilekçesi herkesi şaşırttı. İdam cezası alan sanıkların avukatı İbrahim Ceylan, yargılamanın başından beri adil bir şekilde yapılmadığını ileri sürerek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dava açtıklarını söyledi.

Avukat İbrahim Ceylan, AİHM'e verilen dava dilekçesinde, Umut Davası'nda yargılamanın adil yapılmadığını, büyük bir iddiaya sahip davanın hala kapalı bir kutu olduğunu ve bu kutunun yargılama sırasında da açılamadığını, detaylı inceleme konusu olabilecek hiçbir hususun Yargıtay da dahil yargılama sırasında dikkate alınmadığını savundu. Avukat Ceylan, AİHM'den yargılamanın iadesini talep ettiklerini bildirdi.

Ünsal ERGEL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır