kapat
16.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Erdoğan'dan vefa

Erdoğan, Kuala Lumpur'da kendisini korurken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden komiserin cenazesine katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'da kendisini koruyan ekipte bulunan ve görevdeyken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Komiser Razali Abu Hassan'ın cenazesine katıldı. Erdoğan, Hassan'ın ailesine de 5 bin dolar para yardımı yaptı.

Erdoğan'ın jestinden duygulanan Malezya Başbakanı, 4 bakanını birden uğurlamaya göndererek son dakikada bir ticari sözleşme imzalanmasını sağladı.

Erdoğan, Malezya'dan ayrılmadan önce sabahın erken saatlerinde cenaze evini ziyaret etti. Erdoğan, komiser Hasan'ın ailesine baş sağlığı diledi. Erdoğan, ayrıca aile 5 bin dolar yardımda da bulundu.

Erdoğan'ın bu jesti Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'i oldukça etkiledi. Muhammed, Dışişleri Bakanı ile birlikte üç bakanını daha Erdoğan'ı uğurlamak üzere havaalanına gönderdi. Malezya Başbakanı ayrıca son dakika jesti yaparak, ticari bir sözleşmenin imzalanmasını da sağladı.

Malezyalı kahve üreticisi İn-Comix ile Şınlak Gıda arasında 5 milyon dolarlık yatırım sözleşmesi imza altına alındı. İki firma, başta Türkiye olmak üzere, Rusya, AB, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Kanada'ya kahve ve gıda ihracatı gerçekleştirecek. Şınlak Gıda'nın sahibi Serdar Şınlak, Başbakan Erdoğan'ın, "Özal ruhu"nu canlandırdığını belirterek, bundan mutluluk duyduğunu söyledi.

Erdoğan, daha sonra THY'ye ait özel uçakla Pakistan'ın Başkenti İslamabad'a geçti. 19 pare top atışı ile karşılanan Erdoğan, Pakistan Başbakanı Mir Zafarullah Han Cemali ile görüştü.

Hüseyin ÖZALP -Erhan SEVEN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır