kapat
16.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Kesinlikle dönmem

ANAP'ın eski lideri, "partinin oyları yüzde 1'lere düştü, geri dön" baskısıyla karşılaştı. Yılmaz ise "Ben o defteri çoktan kapattım" dedi.

Genel Başkanlığını yaptığı partisi ANAP 3 Kasım seçimlerinde baraja takılınca aktif siyaseti bırakan eski Başbakan Mesut Yılmaz, hakkındaki iddialarla ilgili, TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'na bilgi vermek için uzun bir aradan sonra Ankara'ya dönünce, partililerin "geri dön" baskısıyla karşılaştı.

ANAP'lı eski milletvekilleri, Yılmaz'a, Ali Talip Özdemir'in Genel Başkan seçilmesinden sonra ANAP'ın bir "sıçrama" yapması yerine "inişe" geçtiğini anlatarak, aktif siyasete geri dönmesini istediler. ANAP'lılar, Yılmaz'a, "Aradan geçen 6-7 ay süresince sizin kıymetiniz hem kamuoyunda hem de partide daha iyi anlaşıldı. Zaman geçtikçe bu ilgi daha da artacak. Kararınızı gözden geçirin" diyerek beklentilerini dile getirdiler.

Yılmaz'ın "geri dön" baskısı karşısında tebessüm ederek, "Kesinlikle aktif siyasete dönmeyi düşünmüyorum. Kararımı verdim. Artık o defteri kapattım" dediği öğrenildi. Yılmaz, ANAP'ın Özdemir'den sonra kamuoyu yoklamalarına göre, yüzde 1'lere kadar düştüğü yorumları karşısında ise "Bu tür bilgilere bana da geliyor. Açıkçası bu duruma çok üzülüyorum" dedi.

Yılmaz'ın Ankara turu sırasında merak edilen bir başka konu ise, verdiği kilolar oldu. Göbeği eriyen, tombul yanakları kaybolan Yılmaz'ın 3 Kasım'dan sonra eşi Berna Yılmaz'ın tavsiye ettiği bir doktor gözetiminde diyet yaptığı öğrenildi. Yılmaz'ın özellikle Almanya'da bulunduğu süre içinde diyet programına uymaya büyük özen gösterdiği belirtildi.

LAHMACUN KAÇAMAĞI
Yılmaz'ın, Türkiye'ye döndüğünde diyeti küçük kaçamaklarla bozduğu ortaya çıktı. Yılmaz, TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'na girmeden önce lahmacun siparişi verdiği ANAP'lı eski Milletvekili Mehmet Güneş'e, "Toplantıdan sonra geliyorum lahmacunları hazırla" dedi. Yılmaz, Sühan Özkan, Cavit Kavak, İbrahim Yaşar Dedelek, Nejat Arseven, Halit Dumankaya'nın da aralarında bulunduğu eski milletvekilleriyle birlikte, Güneş'e konuk olurken, diyeti bozup lahmacunun yanısıra Adana kebabı da yedi.

Şamil TAYYAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır