kapat
16.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


'Gereği yapılacaktır'

Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Cem Uzan'ın sözlerine tepki gösterdi Gül; Birisi o sözleri söylerse mutlaka kanunlar çerçevesinde bir şey yapılacaktır

Başbakan Vekili ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ''ÇEAŞ ve Kepez Elektrik'e el konulmasının siyasetle bir ilgisi bulunmadığını'' belirterek, "Kanunlar, nizamlar, yönetmelikler, tüzükler, bunlar herkes için geçerlidir'' dedi.

Başbakan Vekili Gül, Kayseri İli Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi'nce Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen ''Geleneksel Tanışma ve Kaynaşma'' toplantısına gelişinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Uzan Grubu'na ait ÇEAŞ ve Kepez'e el konulmasının 'siyasi bir karar' olduğu yönünde yorumlar bulunduğunu'' kaydederek ''bu konudaki görüşlerini'' soran bir gazeteciye Gül, ''Bununla ilgili yorum yönetmelikler, tüzükler, bunlar herkes için geçerlidir. Bununla ilgili Ankara'da açıklamalar yapılacak'' diye karşılık verdi.

"Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın Bursa'daki mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında söyledikleriyle ilgili hukuki bir girişimde bulunulup bulunulmadığı'' yönündeki soru üzerine de Gül, ''Girişimde bulunuldu. Tazminat davaları, kanunlar çerçevesinde ne gerekiyorsa bunlar yapılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na birisi o sözleri söyleyecek, ondan sonra hiçbir şey yapılmayacak diye bir şey olamaz. Kanunlar çerçevesinde zaten şikayetlerde bulunulmuştur'' dedi.

'KRİZDEN FAYDA YOK'
Abdullah Gül, ''Yunanistan Savunma Bakanı'nın 'Türkiye'nin Ege'de hava ihlaline devam ettiği sürece AB üyeliğini veto edeceği'' yönündeki açıklamasını hatırlatan bir gazeteciye de şu yanıtı verdi ''Biz Ege Denizi'ni bir 'barış denizi' yapmak için uğraşıyoruz. Türkiye ile Yunanistan, aralarındaki konuları konuşarak hallederlerse, her iki ülkenin lehinedir. Biz Türkiye olarak buna gayret ediyoruz. Yunanistan'ın da gayret etmesi gerekir. Bunları gazete sayfalarında değil, gider karşı karşıya oturur konuşuruz ve bunları çözeriz.

Herkesin bu yönde yardımcı olması gerekir. Çatışmadan, karşılıklı krizden kimseye fayda yok.''

Başbakan Vekili Gül, İran'daki gelişmelerle igili bir soru üzerine de, ''gelişmeleri takip ettiklerini, İran'a bir an önce huzur ve istikrarın gelmesi gerektiğini'' söyledi.''Herkesin kendi evini düzenlemesi gerektiğini'' ifade eden Gül, ''Türkiye'nin komşularının huzur içinde bulunmasının Türkiye'nin lehine olduğunu'' bildirdi.

ANAP'tan Uzan'a tepki: Uslübu tasvip etmek mümkün değil
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan'ın Bursa'da kullandığı üslubu tasvip etmediklerini belirtti. Keçeciler, Uzan'ın açıklamalarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve bu konunun da yargıya gideceğini ve doğrusu neyse yargının buna karar vereceğini ifade etti.

"Sayın Cem Uzan'ın Bursa'daki mitingde kullandığı üslubu tasvip etmek mümkün değildir'' diyen Mehmet Keçeciler, şunları kaydetti ''Demokrasi tarihimizde kimse kimseye bu üslupla saldırmadı. Böyle bir üslubun bir örneği daha yaşanmadı. Böyle bir üslup, sadece sahibine zarar verir. Kaldı ki Sayın Uzan, bir parti genel başkanıdır. O sıfatla konuştuğu bir siyasi mitingde, seçtiği kelimeleri ve kullandığı ifadeleri milli terbiyemize uygun görmüyorum. Biz siyasetçiler olarak bu üslupla konuşursak, milletimiz arasında meydana gelebilecek büyük nifak ve kavgaların müsebbibi oluruz''


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır