kapat
16.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


'Dayak yiyen benim, parayı ben almalıyım'

Alkollü vatandaş polisi dövdü. Polis, Bakanlık'tan tazminat aldı. Bakanlık ise parayı dayak atan Özşahin'den almak için dava açtı. Özşahin ise "Dayak yedim, para istiyorlar" diyor

Kahramanmaraş'ta, gözaltına almak istedikleri alkollü bir kişiden dayak yedikleri iddiasıyla rapor alan iki polis memuru, mağduriyetlerinin giderilmesi için başvurdukları İçişleri Bakanlığı'ndan tazminat aldı. Polislere tazminatı ödeyen bakanlık, şimdi bu parayı polislere dayak attığı iddia edilen kişiden almak için uğraşıyor.

İddiaya göre, nüfus sayımı nedeniyle Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ederken Asuman Özşahin işyerini açtı. Polis memurları Ziya Kırık ve İsmet Kıymet, Özşahin'i uyararak işyerini kapatmasını istediler. Ancak alkollü olan Özşahin ile polisler kavga etti. Olaydan sonra Özşahin'e 5, polis memurları Ziya Kırık'a 3, İsmet Kıymet'e ise 7 gün 'iş göremez' raporu verildi. Olayın ardından, hakim karşısına çıkan Özşahin, "Aşırı derecede alkollüydüm. Alkollü bir kişi ellerinde jop ve kelepçe bulunan iki polis memurunu dövebilir mi?"diyerek kendini savundu. Ancak mahkeme Özşahin'i önce 2 ay hapis cezasına çarptırdı ve cezayı para cezasına çevirdi.

Polis memurları ise, İçişleri Bakanlığı'na başvurarak, "Vazife sırasında mağdur olduk" diyerek dava açarak Bakanlık'tan toplam 2 milyar 878 milyon lira tazminat kazandılar. İçişleri Bakanlığı da Özşahin'den bu parayı tahsil etmek için dava açtı. Özşahin ise şimdi şaşkın "Böyle karar olmaz. Dayak yiyen benim, benim tazminat almam gerekir. Ama onlar benden para istiyor." diye konuştu.

Sırrıberk ARSLAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır