kapat
16.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Öğretmeni olmadan topa ayak vuramaz

Futbol oynadığı arkadaşını bıçaklayan 14 yaşındaki öğrenci ancak öğretmeninin gözetiminde futbol oynayabilecek

Adana'da adam yaralamaktan yargılanan ilköğretim öğrencisine, Türkiye'de pek rastlanmayan Amerikanvari bir ceza verildi. Adana 1. Asliye Ceza Mahkemesi, M.A. adlı 14 yaşındaki öğrenciyi, bir yıl boyunca mahkeme tarafından gözetim altında tutulmasına karar verdi. Alınan ilginç karara göre öğrenci M.A.'nın, yanında kimse olmadan dışarı çıkması, öğretmeni olmadan top oynaması, sigara ve alkol kullanması yıl boyunca yasaklandı.

15 yaşındaki amca oğlu S.K. ile top oynadıkları M.S.T. isimli şahsı bıçakla yaralamaktan bir yıla kadar hapsi istenen ilköğretim 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki M.A., duruşmada suçunu kabul etti. M.A., "Olay günü mağdur ile faul yüzünden sahada tartıştık, sonra da bıçakla vurdum. Olay kaza oldu" diye kendini savundu. Olaya adı karışan M.A.'nın amca oğlu S.A. da "Bıçak benim elimdeydi. M., elimden alarak tartıştığı şahsı vurdu" dedi.

DENEME SÜRESİ
15 yaşındaki mağdur M.S.T ise kendisini vuran kişinin M.A. olduğunu söyleyerek, sanıktan şikayetçi olmadığını ifade etti. Yaklaşık 14 ay süren 'müessir fiil' davası, geçtiğimiz gün karara bağlandı. Kararı mahkeme başkanı hakim Latif Teflon açıkladı. Duruşma sonunda S.A., samimi ifadelerinden dolayı beraat etti. Üç yıla kadar hapsi istenen M.A. ise önce 189 milyon 820 bin lira para cezasına çarptırıldı. Daha sonra bu cezası tecil edilen M.A.'nın, 2253 sayılı kanunun 38. maddesi gereğince bir yıl süre ile deneme devresine tabi tutulmasına karar verildi. Deneme süresi içinde M.'nin sigara ve alkol alması, içki ile kumar oynanan yerlere gitmesi men edildi. Sadece kendiliğinden oluşan spor veya futbol takımları içinde spor yapacak olan sanığın, geceleri yanında velisi veya bir büyüğü olmadan kendi başına sokağa çıkması da yasaklandı.

Kararda sanık M.A.'nın, sadece resmi statüsü olan veya öğretmenlerinin nezareti altında yapılacak spor müsabakalarına katılabileceği vurgulandı. Sanık hakkında getirilen kısıtlama ve hükümlülüklerin takibinin mahkemeye bildirilmesi için Cumhuriyet Savcılığı'nca bir takipçinin görevlendirilmesine karar verildi.

Nazan ERDEM


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır