kapat
16.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Bu akşam hayat duracak

53 Haftadır milyonları ekran başına kilitleyen, maçlardan sonra en çok izlenen program olan 'Asmalı Konak' bu akşam herkesin içini burkan ama sürprizli bir final ile son buluyor.

Reyting rekorları kıran dizinin finalinde Bahar'ın hastalığının yanısıra Zeynep ile Salih'in geleceği de belli olacak. Finalde bir de sürpriz var; Özcan Deniz kendi sesiyle şarkı söyleyecek


Bu akşam Türkiye'de hayat duracak ve nefesler tutulacak. Randuvaları iptal ettiren, misafirlikleri erteleten, milli maçlardan sonra en çok izlenen program olarak milyonları ekran başına toplayan Asmalı Konak'ın finali bu akşam belli olacak. Bu akşam kimse evinden dışarıya çıkmayacak, barkovizyon bulunan lokantalar ve eğlence yerlerinde de 'Asmalı Konak' izlenecek. Çünkü son bölümde Bahar'ın kaderi belli olacak.

atv'nin efsane dizisi ve reyting rekortmeni Asmalı Konak herkesin yüreğine işleyecek bir final bölümü ile son bulacak, milyonları gözyaşlarına boğacak.

Zira geçen bölümde aniden bayılan Bahar'ın amansız bir hastalığa yakalandığı ortaya çıkacak; final sahnesinde bir sürpriz de yer alacak. Seymen Ağa'yı canlandıran Özcan Deniz ilk kez kendi sesini kullanacak ve Bahar için bestelediği şarkıyı söyleyecek.

İKİ DÜĞÜM DE ÇÖZÜLÜYOR
Yıllar önce 'Dallas', 'Zengin ve Yoksul' gibi dizilerin son bölümlerinde nasıl hayat duruyor ve milyonlar ekran başına toplanıyordu. Bu akşam da zengin oyuncu kadrosu ve masal tadında kurgusu ile yayınlandığı günden bu yana her pazartesi akşamı reyting rekorları kıran Asmalı Konak'ın son bölümü için milyonlar ekran başına toplanacak.

Finali hakkında onlarca spekülasyonun üretildiği dizide, bu akşam iki düğüm çözülecek. Bunlardan biri Zeynep ile Salih'in geleceği, diğeri de Bahar'ın durumu. Her iki sorunun da yanıtı bu akşam verilecek.

ASIL FİNAL EKİM SONUNDA
Son bölümde 'herkesin çok ağlayacağını' söyleyen dizinin yapımcısı Abdullah Oğuz, asıl finalin ise Ekim sonunda gösterime girecek sinema filminde olacağını söyledi. Asmalı Konak'ın her gruptan milyonlarca izleyiciyi tiryakisi haline getirmesi ve milli maçlardan sonra en çok izlenen program haline gelmesinin sırrını ise Oğuz şöyle açıkladı "Oyuncu kadrosu, müzikler, görüntüler, senaryo, öykü her şey birbirine oturdu. Bunlardan biri eksik olsa bu kadar başarılı olunamazdı. İzleyen herkes bu dizide kendinden bir şeyler buldu. Aşk ise aşk var. 60 yaşındaki insanların kalplerinin pır pır etmesini de gençlerin arasındaki aşkı da anlattık. Her şey gerçek. İlk kez kadrodan senaryoya kadar her şey birbirine ilk kez bu kadar çok oturdu."

Galatasaray-Juventus birinci, Asmalı ikinci
53 Hafta önce başlayan ve yayınlandığı her bölümü ile en çok izleyiciyi ekran başına toplayan 'Asmalı Konak' reyting rekortmeni...

Her bölümünde zirveye oturan dizi, geçen hafta da tüm kişilerde yüzde 23.7 izlenme oranı, yüzde 71.5 izlenme payı, AB grubunda yüzde 24.9 izlenme oranı, yüzde 78.3 izlenme payı ile tüm programları geride bıraktı.

Asmalı Konak futbol karşılaşmalarından sonra 8 yıldır en çok izlenen televizyon programı oldu. 1995 yılından bu yana en yüksek reytingi ve izlenme payını Galatasaray-Juventus maçı almıştı. Bu maçın tüm kişilerde reytingi yüzde 40.20, izlenme payı ise yüzde 75.50 olurken, Asmalı Konak'ın ise reytingi yüzde 30, izlenme payı ise 63.10 olarak saptandı.

İzleyici aşka sahip çıktı
Dizinin öykü yazarı Meral Okay, 'Asmalı Konak'ta bir aşk hikayesi anlatıldığını vurgulayarak, "Ve bu aşka herkes inandı, o aşkta herkes kendinden bir şeyler buldu ve aşka izleyiciler sahip çıktı" diye konuştu.

Öykü yazarı olarak dizinin bu kadar çok sevilmesinin kendi tahminlerinin bile üstünde olduğunu anlatan Okay, "Elbette başlarken iyi bir iş çıkarmak için yola çıkarsınız. Ama bu dizinin bu kadar çok sevilmesi bizim bile tahminlerimizin üstünde oldu. Bu kadar çok sevilmesi ekibi motive etti ve bu inanılmaz sonuçlara ulaştık" diyor.

Masal gibi birşey oldu
Dizinin senaristi Mahinur Ergun da dizinin bu kadar başarılı olma nedenini şöyle açıklıyor "Herşey ve herkes yerine tam oturdu. Oyuncular, senaryo, öykü, çekimler, müzikler. Hayal ettiklerimiz gerçekleşti. Hepimiz çok çalışıyoruz. Her bölüm defalarca yazılıyor. Bizler sinema anlayışından gelen insanlarız bunun da çok büyük etkisi oldu. Eski güzel filmlere benziyor. Masal gibi bir şey oldu. Kapodokya da büyülü bir yer."

Asmalı Konak'ın asıl finalinin sinema filminde olacağını söyleyen Ergun, "Dizinin sonu izleyiciyi filme hazırlayacak. Herkes film bir an önce başlasın diye bekleyecek"dedi. Ergun dizide iki düğümünde çözüleceğini belirterek, şöyle dedi "Ufaklıkların durumu yani Zeynep ile Salih'in aile içindeki gelecekleri kesinleşecek. Bahar'ın sağlık durumu kesinleşecek ve herkes çok üzülecek."

Pervin KAPLAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır