kapat
16.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Hyundai yeni model için 25 milyon dolar kredi aldı

Türkiye'de üretilecek yeni model için ortağıyla görüşen Hyundai Assan, Kore Eximbank'tan 25 milyon dolar kredi aldı. Kaynak sürpriz aracın altyapısında kullanılacak

Geçtiğimiz yıl tamamladığı Accent-Starex yatırımları ile Hyundai'nin üretim merkezi olan Hyundai Assan, yeni model için düğmeye bastı. 2003 yılında 250 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmeyi hedefleyen şirket, İzmit fabrikasında yapılacak yeni çalışmalarda kullanılmak üzere Kore Eximbank'tan 25 milyon dolar tutarında orta vadeli kredi aldı.

Kore Eximbank tarafından Türkiye'deki bir firmaya verilen en yüksek meblağdaki kaynağın maliyeti Libor +1.17 oldu.

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Hyundai'nin her yıl yatırımlarını artırmaya devam edeceğini belirterek, müjdeli haberin sinyalini verdi "Aldığımız kredinin belirli bir bölümü yeni projemizin altyapısında kullanacağız. Çalışmalarımız sürüyor."

ORTAĞIMIZ BİZE GÜVENİYOR
Ali Kibar, "Her yeni yatırım bizi biraz daha vazgeçilmez kılıyor. Birkaç sene içinde yabancılar gözlerini Türkiye'den ayıramayacak. Türkiye'de üretilen araçlar hem kalite hem de işçilik yönünden diğer ülkelerdeki üretim merkezlerinin çok üzerinde" dedi. Kibar, şirketin üretim maliyetlerinde daha da iyileşme sağlayacak bu kredinin Hyundai ve Türkiye'ye duyulan güvenin bir parçası olduğunu söyledi.

Hyundai Assan, Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Rusya'yı kapsayan 60 ülkeye bu yıl 30 bin bin adet araç ihraç edecek. Siparişleri yetiştirmek için çift vardiyaya geçen şirket, Nisan ayında fabrikaya 500 yeni elaman alarak çalışan sayısını 1.500'e çıkarttı.

Mete TANSU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır