kapat
16.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Özelleştirme acele yapılırsa, sorun çıkar

Coşkun, "Problem çıkmaması için önce güzelleştirelim, sonra özelleştirelim. Bakanlığımda buna dikkat ediyorum" dedi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, özelleştirmede daha önceden uygulanan politikaların yanlış olduğunu belirterek, "Hemen yapılan özelleştirme sorunlu olabiliyor. Bence önce güzelleştirelim, sonra özelleştirelim" dedi. Şeker Fabrikaları'nın özelleştirilmesinde bu yöntemi uygulayacaklarını anlatan Coşkun, "Ben Bakanlığımda bunu yapıyorum. Öncelikli olarak yönetimi özelleştireceğiz. Şeker Fabrikalarının atıl varlıklarını satacağız. Kendini kurtaran fabrikayı hemen özelleştireceğiz. Kendi imkânları ile şirketleri ayağa kaldıracağız" diye konuştu.

Ali Coşkun, dün sabah atv'de yayınlanan "Ankara'da Sabah" programında SABAH Gazetesi Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya ve Ankara Haber Müdürü Okan Müderrisoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Coşkun, sorulara şu yanıtları verdi

* Tüketici Yasası Tüketicinin mağduriyetini önlemek için AB normlarında Tüketici Yasası çıkardık. 1 milyon 400 bin kişinin bankalara temerrüt borcu vardı.

* Bedelli askerlik Bedelli askerlik çıkmalı, arkasındayım ama yetkili kurum Genelkurmay'dır. Bu bizim parti programımızda da var. Bedelli askerlik hiçbir şart öne sürülmeden, yaş haddi konulmadan uygulanmalı.

* Bürokrasideki hantallık Bürokrasideki hantallık e-Devlet ile ortadan kalkacak. Devletin ekonomiye müdahale ettiği yerde sistem çalışmıyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır