kapat
16.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Irak'tan tekerlekli petrol boru hattı!

Abdullah Gül, Irak'tan ayda dört bin kamyonla Türkiye'ye getirilecek petrolün, işlendikten sonra geri yollanacağını söyledi

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Irak'tan ham petrol alımına başlanacağını, petrolün Türkiye'de işlenerek benzin olarak yeniden Irak'a satılacağını açıkladı. Gül bir grup gazeteci ile gerçekleştirdiği sohbet toplantısında konuyla ilgili anlaşmanın gerçekleştirildiğini söyledi.

Toplantıda ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulunan Gül, ayda 4 bin kamyon aracılığıyla Türkiye'ye karayoluyla getirilecek olan ham petrolün bölge ekonomisinin canlanmasına büyük katkısı olacağını söyledi. Ekonomideki olumlu gidişatın da altını çizen Abdullah Gül, düşüş sürecine devam eden enflasyonun Haziran ayında eksi çıkacağını da belirtti.

Geçen hafta Irak Devlet Petrol Pazarlama Şirketi (SOMO) ülkeye ABD saldırısının ardından ilk kez petrol satıldığını belirtmişti.

SOMO tarafından depolardaki 10 milyon varil petrolün satışı için açılan ihaleyi kazanan şirketler arasında TÜPRAŞ'ın da yer aldığı açıklanmıştı. SOMO'dan yapılan açıklamada, ihaleyi alan firmaların, TÜPRAŞ, İspanyol Reposl ve Cepsa rafinerileri, Fransız Total, İtalyan ENI ve ABD'li Chevron Texaco olduğu bildirildi. SOMO Genel Müdürü Muhammed el Ciburi, söz konusu 10 milyon varil petrolün 5.5 milyon varilinin Avrupa, 4 milyon varilinin ABD pazarına satıldığını, geri kalanının "kayıp ve fire karşılığı" olarak ayrıldığını söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır