kapat
15.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


BÃœLENT TUNCAY


Yerin kulağı

Bir sene önce Fatih Terim, Bodrum'da yeni aldığı yazlığının inşaatı ve çevre düzenlemesi ile uğraşıyor, Ege'nin insanın içini ısıtan sıcağında yazın ilk günlerinin tadını çıkarıyordu.

Florya'da ise sıcaktan değil de sıkıntıdan terleyen bir adam vardı; Mircea Lucescu. Kiralıkların ağırlıkta olduğu takımla kazandığı sürpriz şampiyonluğa rağmen belirsizliğin huzursuzluğunu yaşıyordu.

Bir yıl sonra durum tersine döndü. Beşiktaş'ı şampiyon yapan Mircea Lucescu, tatilini Bodrum'da geçirmeye karar verip Ege'nin mavi sularına koştu.

Terim'e ise Florya'da kalıp gelecek yılın temellerini oluşturmak için ter atmak, Ağustos Böceği gibi kışın hazırlığına yazdan başlamak düştü.

Fatih Terim bugünlerde harıl harıl çalışıyor. Geçen yıl, futbol hayatı boyunca yaşadığı en uzun tatilin acısını çıkartırcasına çalışıyor. Doğru adımları atmak, temeli sağlam yapmak için uğraşıyor. Süre geçtikçe seçici olmaya, titizlenmeye başlıyor.

Sürenin aleyhine işlediğini biliyor. Ama yabancı tercihlerindeki hata paylarını geçen sezon doldurduğu için bu kez 12'den vurmak zorunda olduğunu da biliyor. Zaman, "Demokles'in Kılıcı" gibi Terim'in üstünde sallanıp duruyor.

Terim gibi Galatasaray yönetimi de transferde sus-pus. Ser verip sır vermiyorlar. Neden mi? "Söyleme sırrını dostuna, o da söyler dostuna..."

Yabancıda 12'den vurmalı
Kral Midas'ın öyküsünü bilmeyen yoktur. Midas'ın eşek kulaklarının sırrını içinde tutamayan berberi, bir çukur kazıp "Biliyor musunuz, Kral Midas'ın eşek kulakları var" der. Ama otları hesaba katamaz. Üstünde biten otların fısıltısını rüzgar bütün ülkeye yayar.

Galatasaray da rakiplerinin fiyat artırmalarını, menajerlerin basını kullanıp işi zora sokmalarını önlemek için büyük gayret sarfediyor.

Ama yine de rüzgar, fısıltıları bütün ülkeye yayıyor. Tıpkı Nouma'nın hareketinin Serdar Bilgili'ye olması gibi hiçbir sır saklı kalmıyor.

Bu yüzden Fatih Terim hamlelerini daha seri yapmalı, somut adımlar atmalı. Yoksa sır olmaktan çıkan sırlarının rüzgarına yetişmek için çok uğraşır.

Son bir söz de G.Saray yönetimine. Şampiyon olamayan kadronun fiyatını düşürmek, yaptıkları en doğru işlerden biriydi. Bu mesaj, G.Saray'a başarıya giden yolun kapılarını da açacaktır. Tabii yabancıda 12'den vurursa... Ve arta kalanları beklemek yerine işine yarayacaklar için kesenin ağzını açarsa...


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır