kapat
15.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Hüsnü Çil'i kaybettik

10 Haziran 1947'de Trabzon'un Çaykara ilçesinde dünyaya gelen Hüsnü Çil'in babası Osman Nuri Bey, annesi Hamide Hanım'dı. İlkokulu Trabzon'da bitiren Çil. İstanbul Pertevniyal Lisesi'nde ortaokul ve lise öğrenimini tamamladı.

Kısa bir dönem Maçka Sanat'ta okuyan Çil, 1977 yılında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Işık Mühendislik Yüksek Okulu'nda 4 yıllık eğitimini tamamlayarak Elektrik Mühendisi diplomasını aldı.

Ortaokuldan itibaren part time çalıştığı Grundig firmasına 1982'de genel müdür olan Hüsnü Çil, 1977 yılında Kıymet Hanım'la evlendi. 1978'de Ömer, 1980'de de Yusuf adlı iki erkek çocuğu dünyaya gelen Çil 1981 yılından itibaren medya dünyasına adım attı. İlk olarak 1981'de arkadaşı Dinç Bilgin'in sahibi olduğu Yeni Asır'da yazan Çil, kısa bir dönem Barometre adlı gazetede yazılarını sürdürdü.

Daha sonra Sabah Gazetesi'nde spor yazarlığına başlayan Hüsnü Çil, 1984-86 yılları arasında da Faruk Ilgaz ve Fikret Arıcan başkanlığındaki yönetim kurrularında Fenerbahçe yöneticisi olarak görev yaptı. Sarı-lacivertli kulübün en sevilen isimlerinden biri olan Çil, 1987'de Grundig'den ayrıldı ve Sabah Pazarlama'nın genel müdürü oldu.

1999 yılında Göztepe'nin Asbaşkanlığı'nı yapan ve 2 yıl süresince sarı-kırmızılı ekibin bütün transfer operasyonlarını yürüten Hüsnü Çil 2002 yılında Sabah'tan ayrılarak kısa bir süre yazılarına Milliyet Grubu'nda devam etti. Ağustos 2002'de tekrar Sabah'a dönen Çil 24 Nisan Perşembe gecesi geçirdiği kalp krizi sonrası Acıbadem Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. 26 Nisan Cumartesi akşamı 10.00 sularında aramızdan ayrıldı.

Çil için, 28 Nisan pazartesi günü çok büyük bir kalabalık eşliğinde önce Fenerbahçe Kulübü'nde bir tören düzenlendi. Ardından Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Küçükyalı Mezarlığı'nda defnedildi.


56 yaşında aramızdan ayrılan Hüsnü Çil'in cenazesine katılan medya, futbol ve iş dünyasının ünlü isimlerinin çokluğu ve aşırı izdaham kendisinin ne kadar sevilmen bir insan olduğunun en açık göstergesiydi. Yaşamını dürüstlük ve başkalarına iyilik yapmaya adayan Hüsnü Çil'e bir kez daha "Ruhun şad olsun" diyoruz.

SEVENLERÄ° YANLIZ BIRAKMADI
Yıllarca Fener camiasına yazılarıyla büyük destek veren Hüsnü Çil, son yolculuğuna uğurlandı. Bu yolculuğa çıkarken çok sevdiği Fener camiası ve arkadaşları onu yanlız bırakmadı.




Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA



Sarı Sayfalar
Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır