kapat
15.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


GÜRCAN BİLGİÇ


Dahi-fedai

Liglerin bitiminin üstünden neredeyse bir ay geçti. Beşiktaş dışında transferde net bir hareket yapan kulüp yok. Sezonu hayal kırıklığı ile kapatan Fenerbahçe'nin, her sene olduğu gibi yine 'transferin şampiyonu' olmasını bekleyenler de yanıldılar. Yönetim, bırakın dış transferi, içerdeki oyuncularıyla bile henüz el sıkışmadı.

Daum ile anlaşma yapıldı. Ancak görüşmelerin en az 40 günlük öncesi vardı. Alnan hoca bu süre içinde planlarını yapıp, isteklerini yönetime bildirmeliydi. Belki de öyle oldu. Fakat hareket beklenen günlerde, Kalamış'takiler gazete haberleriyle vakit geçiriyorlar.

Başkan Yıldırım sezon sonuna doğru takımı Ümit Milli Takım'dan alınacak isimlerle takviye edeceğini, bunu üç tecrübeli futbolcuyla geliştirip, genç bir kadro ile devam edeceklerini söylemişti. Yıldırım daha sonra yönetim kurulunda "Öyle bir takım kuracağım ki kimse ağzını açamayacak, şubatta arkamdan 'Gitme' diye bağıracaklar" demişti.

Söylemek ile yapmanın ayrı şeyler olduğunu hep birlikte izliyoruz. İyi futbolcu kavramının da 'göreceli' olduğunu Fenerbahçe yönetimi hepimize gayet iyi gösteriyor.

Rüştü'nün gitmesi halinde F.Bahçe'nin omurgası kalmayacak. Bir takımın eğilip, bükülmesini önlemek için kaleci, libero, oyun kurucu ve santrfor doğrusunu iyi kurmak gerekiyor. Ömer Üründül "Beşiktaş'ı Sergen değil, Cordoba, Ronaldo, Zago üçlüsü şampiyon yaptı" derken çok haklıydı. Fenerbahçe'nin Parreira ile kazandığı şampiyonlukta Uche-Högh, Mustafa Denizli ile bulduğu zirvede de ara transferde gelmesine rağmen Mert Meriç'in büyük katkısı olmuştu.

Top Daum'a geçti
Şu andaki transfer hamleleri Fenerbahçe'nin belini doğrultmasını sağlayacak kurguda değil. "İstediğinizi alın" deseler, Türkiye liginden takımı toparlaması için üç futbolcuyu zor bulursunuz.

Artık top tamamiyle Daum'a geçti. Alman hoca aynı ülkeden yabancılar istiyor. Mantık doğru. Aynı dili konuşan, aynı ekolden gelmiş bir grup kaynayarak, takımda daha faydalı olur. Ama kimler gelecek? Omurgayı nasıl oluşturacaklar?

F.Bahçe'nin tek garantisi Daum'un bugüne kadar çalıştırdığı takımlarda hep tempolu ve atak futbol oynatması. Kadrosu nasıl olursa olsun, Daum sistemini ekibine kabul ettiriyor. Bir de elinde iyi futbolcular olduğu zaman teknik adamlıktan 'dahiliğe' terfi ediyor.

Yönetim sanırız Avrupa'nın büyük ekiplerinin kadrolarında yapacağı revizyonu bekliyor. Boşa çıkacak yıldızlara saldıracaklar. Aziz Yıldırım, Daum'a verdiği sözleri tutacak ve yönetimde de açıkladığı gibi hiç umulmayan isimler bir anda F.Bahçeli olacak.

Fakat kimsede bu kararlılık gözükmüyor. Geçen yıl bu zamanlarda Ortega'yı yazıyorduk. Şimdi İstanbulsporlu Selçuk için bile hâlâ kulüple görüşmeler sürüyor. Geçen günlerde umarız Daum'un 'dahiliği', Yıldırım'ın 'fedailiğine' dönüşmez.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır