kapat
15.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Bizi korkuttular

Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'na ifade veren Yılmaz,"Dönemimde ticari sır kavramının kaldırılması için çok uğraştım, ama bürokratlar bizi korkuttu" dedi

TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'na önceki gün altı saat bilgi veren eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, ticari sır kavramını kaldırmak istediklerini, ancak bürokratlardan korktuklarını itiraf etti. Komisyon üyelerinin sorusu üzerine, "Ankara ilini değil, ama Ankara'yı özlemedim" diyen Yılmaz, doğalgaz konusundaki eleştirilere ise "Biz Rusya'ya değil tüketici tekeli oluşturduğumuz için Rusya bize bağımlı hale geldi" sözleriyle yanıt verdi.

Komisyona bilgi veren Mesut Yılmaz, yolsuzlukla mücadelede "ticari sırrın" kaldırılması gereğine işaret etti. Yılmaz, Başbakanlığı döneminde bu konuyla çok uğraştığını belirtti. Komisyon üyelerinin, "Bürokratın bildiğini vekilin bilmemesi garip değil mi?" sorularını yanıtlayan Yılmaz, "Ticari sırrın kaldırılması için Başbakan olduğum dönemde uğraştım, bu konuda çalışmalarımız oldu. Ancak özellikle Hazine ve Merkez Bankası bürokratları buna karşı çıktılar. Türkiye'nin dünya bankacılık sisteminde yer bulamayacağını söylediler. Bürokratlar bizi korkuttu. Ama onun gereği mutlaka yapılmalı" dedi.

Yılmaz, komisyon üyelerinin, "Ankara'da sizi göremiyoruz" şeklindeki sözlerine, "Ankara ilini değil, ama Ankara'yı özlemedim. Bir daha gelmeyi düşünmüyorum" şeklinde karşılık verdi. Komisyon üyelerinin Yılmaz'a "Sayın Başbakan" diye hitap ettikleri ve Komisyon Başkanı Azmi Ateş ile CHP'li Yüksel Çorbacıoğlu'nun en fazla soru soran üyeler olduğu öğrenildi.

'RUSYA BÄ°ZE BAÄžIMLI'
Mesut Yılmaz, doğal gaz anlaşmalarıyla Türkiye'nin Rusya'ya bağımlı hale getirildiği iddialarına da yanıt verdi. Doğal gaz anlaşmaları yapılırken tüm ülkenin kullanımının amaçlandığını anlatan eski Başbakan Yılmaz, "Bir arz fazlası söz konusu değil. Biz enerji konusunda Rusya'ya bağımlı hale gelmedik. Rusya tek alıcı olduğumuz ve tüketici tekeli yarattığımız için bize bağımlı hale geldi" dedi.

Likit gaz üreticilerinin doğal gaz anlaşmalarına karşı çıktığını anlatan Mesut Yılmaz, "Avrupa'da likit gaz kullanan kalmadı. Buralarda sokağa çıktığınızda elinde tüple gezen kimse göremezsiniz" dedi.

MAL VARLIĞI DÖKÜMÜ
Mal varlığının babası ve eşinden kaynaklandığını anlatan Mesut Yılmaz'ın, bu konudaki tartışmaları sona erdirmek üzere en kısa zamanda komisyona mal varlığı dökümü göndereceği öğrenildi.

Fatih ATÄ°K


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır